Balıkesir'de Ambulanslar Vakaya 10 Dakikada Ulaşıyor

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Alp Akoğlan, son 10 yılda hizmet veren ambulans sayısının...

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Alp Akoğlan, son 10 yılda hizmet veren ambulans sayısının 15'ten 42'ye, taşınan hasta sayısının ise yılda 11 binden 62 bine yükseldiğini söyledi. Acil sağlık hizmetlerinin 7 gün 24 saat esasına göre yürütüldüğünü belirten Akoğlan, "İl genelinde kentsel vakalarda ilk 10, kırsal alanda ise 30 dakikada hastalara ulaşma hedefini yüzde 97 oranında yakaladık." dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüğü'ne, toplam değeri 1 milyon 82 bin lira olan bir adet obez ambulansı, 1 adet 4x4 kar paletli arazi ambulansı ve 4 adet acil yardım ambulansı tahsis edildi. Ambulansların tanıtımı için TOKİ Yeni Mahalle'de bulunan 122 Acil Komuta ve Kontrol Merkezi'nde düzenlen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Vali Ahmet Turhan, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Alp Akoğlan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, daire müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Sağlık Müdürü Akoğlan, il genelinde sunulan sağlık hizmetlerinde kalite standartlarının her geçen gün arttığını söyledi. Hizmete alınan yeni obez ambulansının özellikleri hakkında da bilgi veren Akoğlan, Balıkesir'de ilk olduğunu, 300 kiloya kadar ağırlıkta ve yoğun bakım hastalarının nakline hizmet verebilecek şekilde dizayn edildiğini anlattı. Akoğlan, "İlimizde kar paletli ambulans sayısı ikiye çıktı. Zorlu doğa koşullarında hizmet verecek. Yeni dört taneyle birlikte 33 ambulansa ulaştık. Ayrıca 30 noktada toplam 4 bin 30 personelle 24 saat acil sağlık hizmetleri veriyoruz." şeklinde konuştu. Acil yardım için yapılan her kilometre ve ilerleyen yıllarla birlikte hizmet veren araçların yaşlandığına dikkat çeken Dr. Mustafa Alp Akoğlan, "İlimizin hayırsever büyüklerine sesleniyoruz; 'Adınız Hayat Kurtarsın' isimli ambulans hibe projemize destek vermelerini bekliyoruz." çağrısında bulundu.

"Her işin başı sağlık." diyen Milletvekili Uğur ise hükümetin sağlığa büyük önem verdiğine işaret etti. Bütçede Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sonra en fazla payın sağlığa ayrıldığını vurgulayarak, "Arzu ediyoruz ki sağlıklı gençler yetiştirelim, sağlık hizmetlerini zamanında ve yerinde yapalım. Son anketlerde vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden memnuniyeti yüzde 70 oranında. Vatandaşlarımız, sağlık hizmetlerinin tek çatı altında toplanmasının ardından istediği hastaneye gidip tedavi oluyor, ilacını da istediği eczaneden temin ediyor. Balıkesirimiz, sağlık yatırımları açısından şanslı bir il. Bütün ilçe merkezlerimizde sağlık hizmetlerimiz en iyi şekilde veriliyor. Bunun yanında BAÜ Tıp Fakültesi'nin hizmete girmesiyle büyük katkı sağlamış olacak. Şehir hastanemizin de projeleri hazırlandı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Vali Turhan da sağlıkta ilk müdahalenin can kurtardığını hatırlatarak, ambulansların Balıkesir'e hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek, altı yeni ambulans hizmete alındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz