Balıkesir'de Bank Asya'ya Müşteri Desteği

Hilmi DUYAR-Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA)- BANK Asya yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesi, Balıkesir'de de bir grup tarafından protesto edildi.

Hilmi DUYAR-Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA)- BANK Asya yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesi, Balıkesir'de de bir grup tarafından protesto edildi. Mesainin başlamasıyla birlikte bankanın Kızılay Caddesi'ndeki Şubesi'ne akın eden bazı müşteriler uzun kuyruklar oluşturdu. Yeni hesaplar açılırken, var olan hesaplara da bankaya destek olma amacıyla para yatırıldı. Bankanın Kızılay Caddesi'ndeki şubesine bu sabah gelenler veznelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı müşteriler destek için yeni hesap açtırdı, bazıları da var olan hesaplarına para yatırdı. Bankaya destek vermek için gelenler şube içi ve dışında 'Hem hırsız hem arsız', 'Para nerede, hırsız orada', 'Para çekmeye değil, yatırmaya geldik', 'Helal para dokunur size', 'Bu hançer ekonominin kalbinedir', 'Bank Asya'yı çalamayacaklar', 'Rant eli değil, alın teri' ve 'Bugün günlerden Bank Asya' yazılı dövizler taşıdı. Adını söylemek istemeyen bir kadın müşteri, "Biz bankamıza destek olmaya geldik. Her zaman bankamızın arkasındayız. Tüm malımızı mülkümüzü satışa çıkardık. Son kuruşuna kadar satıp, bankaya yatıracağız. Bankamızı ayakta tutacağız. İnşallah bankamız ayakta kalacak" dedi. Bir diğer müşteri Yaşar Yeşil, şöyle konuştu: "Biz almaya değil vermeye alışkınız. Birileri sürekli almaya çalışıyor, biz vermeye geldik. Bu gemi batarsa hep beraber batarız. Bank Asya Türkiye'nin bankası değil mi? Biz gemi batmasın istiyoruz. Banka bir yıldır batmadı, banka zararda değil aksine karda. Var mı bunun aksini iddia eden? Banka bir yıl önce batmış olsaydı tüm bankalar zarar görmeyecek miydi" diye konuştu. Yine adını açıklamayan emekli bir devlet memuru, 'Kanun ve adalet var' deniyor, nerede kanun, nerede adalet. İnadına bu bankaya para yatıracağım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: