Balıkesir'de Belediye Otobüsleri Bayramda 2 Gün Ücretsiz Olacak

Balıkesir'de Kurban Bayramı'nın ilk 2 günü belediye denetimli şehir içi halk otobüsleri ile Paşaköy ve...

Balıkesir'de Kurban Bayramı'nın ilk 2 günü belediye denetimli şehir içi halk otobüsleri ile Paşaköy ve terminal hatlarında çalışan halk otobüsleri ücretsiz olarak yolcu taşıyacak. Başçeşme Mezarlığı`nı ziyarete gitmek isteyen vatandaşlar için de arefe ve bayramın birinci ücretsiz olarak yolcu taşınacak.

Balıkesir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların 25-28 Kasım tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı`nı rahat ve huzur içerisinde geçirebilmeleri amacıyla bazı tedbirler alındığı bildirildi. Vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için bayram öncesinde yapılan kontrol ve denetimler sıklaştırıldı. Bu süre içinde, belediyenin ilgili birimleri, bayram günlerinde de nöbetçi ekiplerle 24 saat aralıksız hizmet verecek. Vatandaşların, bayram süresince belediyenin görev ve sorumluluk sahasına giren her konudaki istek ve şikayetleri ile ilgili olarak belediyeye şahsen başvurabilecekleri gibi, “153 Alo Zabıta” adlı danışma hattı telefonundan veya 241 13 42 numaralı telefondan da nöbetçi zabıta ekiplerine ulaşabilecek.

Reklam
Reklam

Vatandaşların, kurban satış yeri olarak belirlenmiş olan yeni Kepsut yonunu 13üncü kilometresindeki Hayvan Pazarı dışında herhangi bir yerde kurban satışı yapamayacak. Kurban Bayramı dolayısıyla Hayvan Pazarına ek otobüs seferleri düzenlendi.

Öte yandan vatandaşlar, belediye tarafından belirlenen ve İl Kurban Hizmetleri Komisyonu`nca kesime izin verilen aşağıdaki yerler dışında kesim yapamayacak. Toplam beş ayrı noktada yer alan ve beşer kişilik ekiplerle ücretsiz olarak kesim hizmeti verilecek olan yerler şunlar: "Adnan Menderes Mahallesi kapalı pazaryeri, Ali Hikmet Paşa Mahallesi kapalı pazaryeri (Tansaş arkası), Bahçelievler Mahallesi kapalı pazaryeri, Gümüşçeşme Mahallesi kapalı pazaryeri, Paşaalanı Mahallesi (Karizma) kapalı pazaryeri."

Vatandaşların, bayram süresince muhtemel su ve kanalizasyon arızaları ile ilgili olarak, “185 Alo Su Arıza” danışma hattı telefonundan, nöbetçi su ve kanalizasyon ekiplerine ulaşılabilecek. Başçeşme Mezarlığı, çarşı hal binası, mezbaha (Veterinerlik Müdürlüğü) ile Hayvan Pazarı civarındaki yerlerde yaşanabilecek muhtemel trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla bazı önlemler alınacak.

Reklam
Reklam

Yaklaşan Kurban Bayram ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, bayram öncesi temizlik faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Müdürlüğe bağlı ekiplerce, çarşı merkezindeki alanlar ile 100`e yakın yer, deterjanlarla yıkanarak temizlendi. Kurban Bayramı dolayısıyla şehrin genel temizliğine azami duyarlılık gösteren ekipler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da özellikle kurban kesim bölgelerinde iki temizlik görevlisini nöbetçi bırakarak hizmetlerin devamını sağlayacak.

Bu arada, Balıkesir Fırıncılar ve Unlu Mamül İmalatçıları Odası`ndan verilen bilgiye göre, odaya bağlı tüm işyerleri, bayramın ilk günü kapalı olacak. Ancak, Bayramın ikinci ve üçüncü günü yedi, üçüncü günü de 8 fırın nöbetçi olarak faaliyette bulunacak ve halkımızın ekmek ihtiyacını karşılayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: