Balıkesir'de bin 210 projeye devam ediliyor

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, il genelinde yapımı devam eden toplam bin 210 proje bulunduğunu, bunların...

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, il genelinde yapımı devam eden toplam bin 210 proje bulunduğunu, bunların toplam maliyetininse 3 milyar 83 milyon 640 bin lira olduğunu bildirdi. İl Koordinasyon Kurulu, Arslan başkanlığında Öz Merkez İl Genel Meclisi salonunda toplandı. Toplantıya kaymakamlar, il, ilçe ve belde belediye başkanları, bölge müdürleri ve yatırımcı kuruluşların birinci derece sorumluları katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Vali Arslan, devam eden projelerin yıl ödeneğinin 429 milyon 415 bin, dönem sonuna kadar yapılan harcamanın ise 224 milyon 171 bin lira olduğunu kaydetti. Susurluk-Yıldız Kaplıcası'nın ihaleye çıkacağı bilgisini aldıklarını aktaran Arslan, burasını İl Özel İdaresi vasıtasıyla alıp seracılık yapmak istediklerini söyledi. İl koordinasyon toplantılarının eskiden daha uzun sürdüğüne de dikkat çeken Arslan, "Mesleğe başladığım yıllarda 6-7 saat sürerdi, şimdi çabuk bitiyor. Kamu görevlileri arasında iyi irtibat var." dedi. Ayrıca Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'ın, göreve başlamasından bu yana işlere ivme kazandırdığına da değinen Vali Arslan, bölge müdürlerinden başlayarak kurul üyelerine söz verdi. Üyeler, koordinasyonu gerektirecek konu ve soruları yönelterek cevap aldı, çözüm yolları hususunda mutabakat sağlandı. İl Koordinasyon Kurulu tarafından tespit edilen önemli hususların çözümüyle ilgili gerekli notlar alınarak, yapılacak çalışmalara yön verileceği belirtildi.
Öte yandan Vali Yılmaz Arslan, 2010 yılından bu yana Balıkesir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürüten Vali Yardımcısı Günay Özdemir'e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve plaket verdi. Genel sekreterliğe, 5 Ekim 2011 itibariyle Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Demir getirilmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz