Balıkesir'de bir ölüm, bir dram

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'de, yolda yürürken aniden yere düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, 2. Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden Şafiye Dayı (76), bazı fatura ve vergi ödemeleri için sabah saat 09.00 sıralarında evden çıktı. Evde kalan özürlü oğlu ile eşinin üzerinden kapıyı kilitleyen Şafiye Dayı, yolda yürürken aniden yere düştü. Yerde kıvranan kadını gören bir öğretmen hemen 112'yi ararken, olay yerine gelen sağlık ekibinin müdahale ettiği kadının öldüğü anlaşıldı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polislerin yaptığı incelemede şüpheli bir duruma rastlanmazken, belediye doktoru çağrıldı. Cesedi inceleyen doktor da, şüpheli bir durumun söz konusu olmadığını belirledi. Komşuları Şafiye Dayı'nın hasta olduğunu söylerken, üst aramasında bulunan anahtarla eve giden polis, bir süre sonra yaşlı kadının eşi Ömer Dayı'yı olay yerine getirdi. 80 yaşındaki Ömer Dayı, öldüğünü anlamadığı eşine kalkmasını söyleyip, kendisini eve götürmek istedi. Doktor ve polislerin konuşmalarıyla gerçeği anlayan Ömer Dayı, yıllar önce evlendiği hayat arkadaşına son defa baktı.

Reklam
Reklam

Şafiye Dayı'nın 3 çocuk annesi olduğu, çocuklarından birinin özürlü olduğu, birinin il dışında öğretmenlik yaptığı, bir kızının da Ayvalık İlçesi'nde ikamet ettiği öğrenildi. Olayla ilgili adli kovuşturmaya gerek görülmezken, eşi Şafiye Dayı'nın yerdeki cesedine çaresizce bakan Ömer Dayı herkesi duygulandırdı.