Balıkesir'de Dolandırıcılık Operasyonu

Balıkesir'de, internet üzerinden satışa çıkarılan araçları kendilerine ait gibi gösterip anlaştıkları kişileri dolandırdıkları iddia edilen 4 zanlı, tutuklandı.

Balıkesir'de, internet üzerinden satışa çıkarılan araçları kendilerine ait gibi gösterip anlaştıkları kişileri dolandırdıkları iddia edilen 4 zanlı, tutuklandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Edremit Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine yaklaşık 6 ay süren çalışmanın ardından, Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon düzenledi.

Liderliğini Ahmet A'nın (42) yaptığı ileri sürülen suç örgütünün, bir internet sitesi üzerinden satışa çıkarılan araçlarla ilgili ilanları kopyalayıp iletişim bilgilerini değiştirdikten sonra, araçları değerinden düşük fiyatlarla satışa sunduğu belirlendi.

Reklam
Reklam

Piyasa değeri 100 bin lira olan araçlara 60-65 bin lira fiyat biçen şüphelilerin, bu ilanlardaki iletişim telefonlarını arayan müşterilere acil paraya ihtiyaçları olduğu için satışa çıkardıklarını söyleyerek, 150 ila 450 lira arasında kapora talep ettikleri ve parayı havale yaptırdıkları tespit edildi.

ATM'den para çekerken bir iş yerinin güvenlik kameralarınca görüntülenen ve İzmir'in Bornova ilçesinde aynı adreste kaldıkları tespit edilen zanlılar Ahmet A, Sedat Şerif K. (28), Öznur D. (25) ile Niger B. (47), gözaltına alındı.

Operasyonda, suç işlemekte kullanılan 2 bilgisayar, 1 sahte kimlik ile 4 sim kart ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: