Balıkesir'de, "dünya Sanat Günü" Resim Sergisi Açıldı

Balıkesir'de, "Dünya Sanat Günü" resim sergisi açıldı. Balıkesir Belediyesi Devrim Erbil Çağdaş Sanat Galerisindeki serginin...

Balıkesir'de, "Dünya Sanat Günü" resim sergisi açıldı. Balıkesir Belediyesi Devrim Erbil Çağdaş Sanat Galerisindeki serginin açılınışı Belediye Başkanı İsmail Ok yaptı.

Balıkesir'de, 15 Mayıs Dünya Sanat Günü münasebetiyle belediyenin Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği ile ortaklaşa düzenlediği serginin açılışına; Belediye Başkanı İsmail Ok, Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği Başkanı Resim Sanatçısı Nazan Akpınar ve sergide eserleri yer alan bazı sanatçılarla kalabalık bir sanatsever topluluğu katıldı. Açılış öncesinde davetlilere derneği ve sergi hakkında kısa bir bilgi veren Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği Başkanı Resim Sanatçısı Nazan Akpınar, derneklerinin, ülkedeki ilk resim derneği olduğunu söyledi. Nazan Akpınar, “Derneğimiz, Türk ressamlarının aynı çatı altında birleşmesi fikrinden hareketle Sanayi-i Nefise Mekteb-i Ali'sinden mezun olmuş ilk Türk ressamları tarafından 1909’da Üsküdar'da 'Osmanlı Ressamlar Cemiyeti' adıyla kurulmuş ve o dönemin önemli isimlerini bünyesinde toplamıştır. 1929 yılından itibaren 'Güzel Sanatlar Birliği' adı altında faaliyetlerine devam eden cemiyetin resim şubesi, 1973 yılında Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği adını almıştır. 1985 tarihli yeni oluşumundan bugüne derneğimizin amacı, bu tarihi kuruluşu özveriyle yaşatmak ve plastik sanatların gelişmesi doğrultusunda özgür sanatsal oluşumları desteklemektir" dedi.

Reklam
Reklam

Nazan Akpınar, derneklerinin yurt içinde ve dışında sanatsal ve kültürel etkinliklerde bulunduğunu, kültürel miras ve kimlik konularına duyarlı bir yol izlemeyi ana hedeflerinden biri kabul ettiklerini söyledi. İstanbul dışında, Anadolu'nun çeşitli illerinde çok sayıda sergi düzenlediklerini belirten Akpınar, "11. ilimiz olan Balıkesir’de, 15 Mayıs Dünya Sanat Günü’ne denk gelen bu anlamlı sergimiz için bize destek veren Belediye Başkanımız Sayın İsmail Ok'a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Serginin açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Ok ise, "Uzak bir geçmişe sahip olan Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneğinin değerli üyelerini ve göz alıcı eserlerini şehrimizde görmekten son derece memnunuz. Balıkesir halkı adına sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sanata olan duyarlılığımız ve sanatçıya olan saygımızın bir göstergesi olarak Balıkesirlileri siz seçkin sanatçılarla buluşturmaktan onur duyarız” diye konuştu.

Bu hafta sonuna kadar ziyarete açık kalacağı belirtilen sergide, Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği üyesi 20 ressama ait toplam 55 eserin yer aldığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: