Balıkesir'de fırtına köyde 15 evin çatısını uçurdu, 10 kişi yaralandı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağılı Hondular köyünde çıkan fırtınada çok sayıda evin çatısı uçtu, bacaları yıkıldı....

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağılı Hondular köyünde çıkan fırtınada çok sayıda evin çatısı uçtu, bacaları yıkıldı. Bunların altında kalan 10 kişi de yaralandı.
Dursunbey Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, sabah saatlerinde başlayan fırtınanın özellikle 14.00 sıralarında etkisini arttırdığını söyledi. Merkeze 16 kilometre uzaklıktaki 85 haneli ve 288 nüfuslu Hondular'da 15 evin kullanılamaz hale geldiğini belirterek, vatandaşların yanında olduklarını vurguladı. Evleri hasar görenlerin kalacakları yer için ilçede çalışma yaptıklarını bildiren Kaymakam Üçer, "Köyde akrabası olanlar, şimdilik onların yanında kalacak. Diğer vatandaşlarımız için ilçede uygun yer bakıyoruz. Ayrıca yaralı 10 vatandaşımız tedavi altına alındı, hayati tehlikeleri yok. Sadece kol ve bacaklarında kırıklar var. Arkadaşlarımız, zarar tespiti için köyde incelemelerde bulunuyor." dedi.
Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz ise çok sayıda itfaiye ekibinin yardım için köye gittiğini söyledi. Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için çalıştıklarını aktaran Başkan Yılmaz, belediye olarak bütün imkanların seferber edildiğini vurguladı.
Dursunbey Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıların isimleri şöyle: Kamile Özdemir, Arif Sezer, Fatma Şahin, Gülay Sivri, İmren Sarı, Şehriye Yıldız, Zahide Demirel, Alime Yıldız, Çiğdem Demirel (2) ve Neriman Yıldız (4).

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz