Balıkesir'de Kurulan Çadırlarda Çanakkale Savaşı Anlatılıyor

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Balıkesir'de farklı etkinliklerle kutlanıyor. Bu...

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Balıkesir'de farklı etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda açılan "Balıkesir'e Çanakkale'yi Getiriyoruz" çadırı ilgi odağı oldu. Kuvayi Milliye Meydanı'nda kurulan iki çadır ve tahtadan yapılmış Çanakkale Şehitler Anıtı büyük ilgi gördü. Balıkesir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan çadırın açılış törenine CHP Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Vali Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, 9.Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Haluk Şahar, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Vali Turhan ve beraberindekiler, açılışın ardından çadırı gezdi. Görevlilerden bilgi alan Turhan, emeği geçenlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

İki çadırda Çanakkale Savaşı, çeşitli görüntülü ve sesli materyallerle ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. Çadırlarda sergilenen çeşitli eşya, top mermileri, mermi kovanları ve diğer materyaller ilgi çekiyor. Öğrencilerin ziyaretçiler için hazırladığı tiyatro oyunu ve şiirler de vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor. Çadırda sergilenen ve metrekareye 6 bin merminin düştüğü anın anlatıldığı bölüm, görenleri şaşırtıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz