Balıkesir'de Kuva-Yi Milliye Günü Kutlandı

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Balıkesir'in Kurtuluş Savaşı döneminde kahramanlıklarıyla destan yazdığını söyledi. Yunanlıların 15 Mayıs

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Balıkesir'in Kurtuluş Savaşı döneminde kahramanlıklarıyla destan yazdığını söyledi. Yunanlıların 15 Mayıs 1919'da İzmir ve çevresini işgal etmeye başlamasıyla birlikte 16 Mayıs'ta Okuma Yurdu'nda toplanan Balıkesirlilerin mücadele kararı aldığını hatırlatan Çaltı, şöyle dedi:
"41 Bayrak Adam Alaca Mescid'te toplanıp, 'Heyet-i Merkezi' kurarak ilk harekatı başlattı. Bu harekat çeşitli kongrelerle devam ederek Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yollardan biri oldu. Balıkesir ve çevresinin yiğit evlatları işgal ve esareti asla kabul etmeyeceklerini gür bir sesle dünya kamuoyuna duyurdu. Balıkesir tüm gücüyle ayağa kalkarak tam bir seferberlik ilan etti. Devlet gibi çalışarak asker topladı, vergi topladı. Kuva-yi Milliye cepheleri kurdu. Biz torunları olarak bu Kuva-yi Milliye gününde ve her zaman onlarla gurur duyuyoruz. Onları minnetle anıyoruz."
Etkinlikler, Devrim Erbil Sanat Galerisi'nde 'Kuva-yi Milliye' konulu fotoğraf sergisi ile devam etti. Karesi Belediye Başkanlığı ile İl Müftülüğü Alacamescit Camii'nde mevlit okutup, lokma dağıttı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: