Balıkesir'de "mavi Vurgun" Operasyonu

Balıkesir'de, jandarmanın düzenlediği "Mavi Vurgun" operasyonunun devamında 55 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 21'i tutuklanma talebiyle...

Balıkesir'de, jandarmanın düzenlediği "Mavi Vurgun" operasyonunun devamında 55 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 21'i tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığından edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Destekleme Şube Müdürlüğünün denetim ve sorumluluğunda olan ekonomik yatırımlar ve tarımsal amaçlı kurulmuş olan kooperatiflerin proje kapsamında yaptıkları inşaatlar ile makine alım ihalelerine fesat karıştırılmasıyla ilgili şikayetler üzerine harekete geçti. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden alınan toplam 150 civarında ihale klasörü incelemeye alındı. Konusunda uzman jandarma ekipleri, Balıkesir bölgesinde tarımsal amaçlı kurulmuş olan ve projeleri onaylanmış 6 kooperatifin şu anda ihalesi bitmiş olan toplam 13 ihalenin tamamında ihaleye fesat karıştırıldığını tespit etti. Jandarmanın bu ihalelerle ilgili delil toplama çalışmaları sırasında projelerin denetim ve yürütülmesinden sorumlu olan Destekleme Şube Müdürlüğünde ve ekonomik yatırımlar kapsamında yapılan inşaatlara verilen inşaat yapım veya kullanım ruhsatlarından sorumlu Balıkesir İl Özel İdare Müdürlüğünde görevli M.V.U. ve N.Ç. isimli kamu görevlileri ile söz konusu ihalelere katılan firma yetkililerinden C.L., F.Y. ve M.Ö. isimli şahısların; devlet tarafından verilen yüzde 50 hibe destekli paraları adı geçen kamu personelinin yardımı ile birlikte ortak oldukları süt işleme tesisine aktarıp ortaklaşa kurdukları, vatandaşa verilen hibe desteklerini bu yolla zimmete geçirdiklerinin tespit edildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

İLLERE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, jandarmanın delilleriyle birlikte ortaya çıkardığı şebeke deşifre edildi. Uzman jandarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda, Balıkesir ile birlikte Adana, İstanbul ve Bursa illerinde bulunan çok sayıda firma yetkilileri, kamu personeli ve kooperatif yetkililerinin de aralarında bulunduğu toplam 55 kişi yakalanarak gözaltı alındı. Haklarında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, yağma ve görevi kötüye kullanma" suçlarından işlem yapılan, bu suçları bilerek ve isteyerek işledikleri ileri sürülen M.V.U., N.Ç., İ.G., M.Y., S.E., T.H., H.G., T.K., A.D., S.Ç., İ.C., H.A., A.İ., H.A., E.Ö., R.A., K.K., N.K., Ç.K., M.K., F.Y., F.D., Ö.F.D., O.K., E.D., İ.Y., H.C., M.A., N.Ö., S.Ö., M.Ö., H.B., S.B., İ.B., D.A., R.Ç., E.Ş., F.Ç., Z.K.Ç., A.B., H.B., A.K., E.K., C.K., C.K., A.A., C.L., H.L., M.Z.K., T.Y., S.B., Ş.D., H.K., A.H. ve G.Z. olmak üzere toplam 55 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındı. Şüphelilerin 21'i jandarmadaki ifadelerinden sonra serbest bırakılırken, adli makamlara teslim edilen biri kadın 34 şüpheliden 12'si savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 21 şüpheli ise savcılık tarafından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. 1 şüphelinin daha arandığı operasyonla ilgili soruşturma devam ederken, tutuklamaya sevk edilen şüphelilerin mahkemedeki işlemleri sürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: