Balıkesir'de Memurlar Hükümetin Zam Teklifini Protesto Etti

Balıkesir'de bir grup kamu çalışanı, hükümetin 3+3 oranındaki maaş zammını protesto etti. Zam teklifini komik...

Balıkesir'de bir grup kamu çalışanı, hükümetin 3+3 oranındaki maaş zammını protesto etti. Zam teklifini komik olarak yorumlayan Memur Sen Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Erol, "Komik olduğu kadar da Türkiye'nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. Biz, toplu sözleşme masasında olduğumuzu sanıyorduk. Ancak, bu teklifle karşılaşınca bir an kendimizi Cem Yılmaz'ın gösterisinde gibi hissettik." dedi.

Balıkesir Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan Memur Sen'e bağlı bir grup sendika üyesi, hükümetin önerdiği zam oranını protesto etti. Ellerinde çeşitli pankartlar açan grup, attığı sloganlarla zammı eleştirdi. Grup adına açıklama yapan Memur Sen Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Erol, 'ekonomik büyümede dünya ikincisi, Avrupa birincisi olduk', 'ekonomik gelişmede Avrupa'ya örnek ülke durumundayız' diyen hükümetin, Kamu İşveren Heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine önerdiği zam teklifinin komik olduğunu söyledi. Ekonomik büyüme ve istikrar noktasında gelişmiş ülkelere örnek oldukları iddiasındaki hükümetin, gelişmemiş ülkeler düzeyinde maaş zammı teklif ettiğini belirten Erol, "Büyük Memur-Sen ailesinin, bırakın bu maaş artışı teklifini kabul etmesini, ciddiye alıp değerlendirmesi bile mümkün değildir. Bu çerçevede, 2,5 milyon kamu görevlisi ve 1,8 milyon kamu görevlisi emeklisi adına, en kısa zamanda Kamu İşveren Heyeti'nden yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda maaş zammı teklifi bekliyoruz. Bu teklif, beklentimizi karşılamazsa, bizi bekleyen alanları ısıtmaya hazırız. Üretim ve örgütlenmeden gelen gücümüzü masada görmezden gelenler, alanlara çıktığımızda isteseler de istemeseler de o gücü görecekler ve kabul edeceklerdir." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Kamu İşveren Heyeti'nin, 2012 yılı için masaya yüzde 16'lık bir teklif sunması gerektiğini ifade eden Mustafa Erol, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun yerine 2012 ve 2013 yılı toplamında yüzde 11'lik zam teklifiyle masaya gelinmesi, hükümetin masayı ciddiye almadığının, kamu görevlilerinin tekliflerine gözlerini kapadığının göstergesidir. Kamu görevlilerinin geneline yönelik diğer konulara ilişkin tekliflerle ilgili olarak masaya hiçbir teklif sunmayan Kamu İşveren Heyeti, toplu sözleşme masasının kapsamını fiilen daraltma kurnazlığı peşindedir. Memur-Sen olarak kamu görevlileri adına bu kurnazlığa geçit vermeyeceğiz. Hükümet bu teklifiyle, toplu sözleşmeyi imzalamak için kullanmak istediğimiz kalemleri Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvuru yapmak için kullanmamızı istiyor. Uzlaşma yerine kamu görevlilerinden uzaklaşmayı tercih eden siyasi iktidar, bir sonraki oturuma tekliflerini revize ederek gelmelidir."

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: