Balıkesir'de sapık operasyonu

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'de 5 yaşındaki erkek çocuğunu şekerle kandırıp evinde zorla alıkoyan sapık, polisin operasyonuyla kıskıvrak yakalandı. Sapığın balkondan attığı küçük çocuğu, polisler havada yakalayıp ölümden kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Kayabey Mahallesi Özçelik Sokak'ta oturan Süreyya Çakıl (35), 5 yaşındaki Furkan E.'yi (Ecealp) yanına çağırarak sevmeye başladı. Cebinden çıkardığı sakız ve şekerle kandırdığı çocuğu evine götürüp kapıyı kilitleyen Süreyya Çakıl, iddiaya göre tacizde bulunmaya çalıştığı çocuk kendisine karşı koyunca, çocuğu dövdü. Aşırı alkollü olduğu belirtilen ve bu sebeple bir süre sonra sızıp kalan Çakıl, ihbar üzerine olay yerine gelen polisleri fark edince, alıkoyduğu Furkan E.'yi, birinci kattaki evin arka balkonundan aşağı attı. Bu sırada bahçede bulunan bir polis, düşen çocuğu yakalayarak, çocuğun hayatını kurtardı.

Reklam
Reklam

Bunun ardından kendini eve kilitleyen sapık, polise zor anlar yaşattı. Balıkesir Belediyesi Otobüs İşletmesi'nde çalışan Süreyya Çakır, polisin ve olay yerine gelen mesai arkadaşlarının ikna çabalarına rağmen kapıyı açmamakta direndi. Çaresiz kalan polis, savcılığın yazılı izni ile kapıyı kırarak eve girip, şahsı gözaltına aldı.

LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ Ayakları sakat olan Süreyya Çakıl, binadan dışarıya çıkarıldığı sırada Furkan E.'nin ailesi ve mahalle halkının saldırısına uğradı. Polis, linç edilmekten güçlükle kurtardığı sanığı, sivil bir araçla olay yerinden uzaklaştırdı. Emniyete götürülen Çakıl, küçük çocuğun kendisine kömür getirdiğini, kötü bir niyeti olmadığını ileri sürdü. Bu sırada, şahsın üst aramasında ceketinin cebinden bol miktarda sakız ve şeker çıktı. Çakıl'ın, yaklaşık bir yıl önce eşinden ayrıldığı için bunalıma girdiği, kapıda kendisini dışarıya çıkması için ikna etmeye çalışan polislerin beklediği sırada, evdeki telefonundan 155 polis imdadı arayarak, ayrıldığı eşi Şaziye'yi getirmelerini, aksi halde intihar edeceğini söylediği bildirildi. Yıllardır şoförlük yaptığı belediyede, ayaklarından sakatlandıktan sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne verilen şahsın, hap ve alkol kullandığı da öğrenildi.

Reklam
Reklam

Sanığın şiddetine maruz kalan 5 yaşındaki Faruk E., Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Doktorlar, yüzünde darp izleri bulduğu Faruk'un vücudunda cinsel anlamda bir zorlama belirtisi olmadığı, ancak yaşadığı olayın psikolojisini bozduğunu kaydetti.

Öte yandan, polis kayıtlarında, Süreyya Çakıl'ın daha önce de küçük yaştaki çocuklara tacizde bulunduğunun, bir defasında sokakta araç içinde bir köpeğe tecavüz ederken yakalandığının yer aldığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Süreyya Çakıl'ın adliyeye sevk edileceği belirtildi.