Balıkesir'de "sivil" Toplantı

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği ilk istişare toplantısını yaptı. Ülke gündeminde akil insanlar tartışması sürerken...

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği ilk istişare toplantısını yaptı. Ülke gündeminde akil insanlar tartışması sürerken Balıkesir'de yapılan Sivil Güçler Birliği toplantısında birlik ve beraberlik mesajları verildi. Balıkesir'deki dernek ve STK'ların bir araya toplanmasını birbirinden haberdar olmasını amaçlayan toplantıda süreç içerisinde Balıkesir'in meselelerinin de çözüm önerileri ile birlikte ele alınacağı bildirildi.

Balıkesir'de faaliyet gösteren 28 dernekteki kanaat önderi tarafından kurulan Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği uzun süre Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl başkanlığını yapan Hüseyin Yurdakul'un başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Karizma Spor Merkezindeki toplantıya; MÜSİAD eski şube başkanı ve eski Balıkesirspor Kulübü yöneticisi Emin Ermişler, Dinamik Çalışanlar Derneği başkanı Alaattin Gökhan, Alperenler Vakfı Başkanı Yusuf Akgül, Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği başkanı Mustafa Kuvancı, Hasanbaba Vakfı yönetim kurulu üyesi Av. Birol Şahin, Mahalle Muhtarları Derneği eski başkanı Cengiz Sandıkçı, Karesi Vakfı ve Balıkesir Üniversitesi Kampüs Cami Yaptırma Derneği başkanı Avukat İsmail İnci, Uluçınar Vakfı kurucularından Tanju Akçe, Yörükler Federasyonu eski başkanı Avukat Hasan Demirslan, Balıkesir Alperen Ocakları Dergisi temsilcisi Süleyman Atak katıldı. İstişare toplantısının açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Hüseyin Yurdakul, sivilleşme ve derneği üye olma çağrısında bulundu. Yurdakul, "Balıkesir'de toplumun sivilleşmesinden yana tavır koyan, milletimizin değer yargılarına saygılı, yüreğinde birlik ve beraberlik ateşi yanan, ülkemizin sivilleşmesi ve demokratikleşmesi yolunda alınan hızlı mesafelerin daha ileri noktalara götürülmesini arzulayan, milli ve manevi değerlere saygılı bir toplum arzusu içinde olan bütün dernekleri ve kanaat önderlerini çatımız altına davet ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Sivil Güçler Birliği Derneği Denetleme Kurulu başkanı Emin Ermişler de bu derneğin Balıkesir'de kendi alanlarında çok güzel hizmetler yapan ancak hemen yanı başında faaliyet gösteren insanlarla tanışma fırsatı olmayanlar için beraber olma zemini oluşturacağını, bu açıdan derneğin çok önemli faaliyetlere vesile olacağını söyledi. İstişare toplantısında söz alan denek üyelerinden Dinamik Çalışanlar Deneği başkanı Alaattin Gökhan ülkenin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu şu dönemde içerisinde yer aldıkları böyle bir derneğin çok gerekli olduğunu vurguladı. Karesi vakfı ve Balıkesir Ünİversitesi Kampüs Cami Yaptırma Derneği başkanı Avukat İsmail İnci de Sivil Güçler Birliğinin Balıkesir'de önemli kültürel faaliyetler yapması gerektiğini, özellikle birlik, beraberlik ve sivilleşme sürecinde milletin aydınlatılıp, bilinçlendirilmesi yolunda derneğe önemli görevler düştüğünü ifade etti. Alperen Ocakları başkanı eğitimci Yusuf Akgül de Balıkesir'de birbirini tanımayan aynı kıbleye dönmüş hiç bir sivil toplum teşkilatının kalmaması için derneğin çok önemli görev ifa edeceğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

TOPLANTILAR HAFTALIK YAPILACAK

YURDAKUL: "SÜRPRİZ KATILIMLAR OLACAK"

Başkan Hüseyin Yurdakul derneklerinin, "Sivil güçler çalışmazsa başka güçler çalışır" şeklindeki sloganını hatırlatarak bunun bilincinde olarak çok çalışmaları gerektiğini, derneklerine üye olmak için çok talep olduğunu, önümüzdeki günlerde sürpriz ve önemli katılımlar olacağını açıkladı. Yurdakul, her ay yapılması planlanan toplantıları haftalık olarak yapmayı düşündüklerini bildirdi. Sivil Güçler Birliğinin bir sonraki toplantısının 12 Nisan 2013 Cuma akşam Dinamik Çalışanlar Derneğinde yapılması kararlaştırıldı. Toplantılar her hafta kurucu üyelerden birinin derneği ve mekanında yapılacağı, en kısa zamanda Balıkesir sivil Güçler birliği Derneğinin kendi hizmet binasına kavuşup sekreteryasının kurulacağı ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz