Balıkesir'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Balıkesir'de, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği yarış motosikleti çöp konteynırına çarptı. Meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı.

Kaza, saat 21.00 sıralarında Bandırma Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vali Konağı önündeki ışıklardan çıkan İsmail Çemtekin'in (22) kullandığı 10 AR 060 plakalı Yamaha marka yarış motosikleti, biraz sonra Adliye Lojmanları önünde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırımdaki çöp konteynırına çarptı. Caddeye fırlayan sürücü ve arkadaşı ağır şekilde yaralandı. Kazayı gören lojman bekçisinin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekibi, yaralı 1 kişiyi hastaneye kaldırırken, adının Alper Dönmez olduğu öğrenilen diğer şahsın ise hayatını kaybettiği belirlendi.

Reklam
Reklam

Kazadan hemen sonra polis olay yerinde önlem aldı, trafik kontrollü verildi. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, evlerinin önünde gerçekleşen kazayla ilgili olay yerindeki ekiplerden bilgi alırken, nöbetçi savcıyı arayarak, trafik nedeniyle cesedin hastane morguna kaldırılması için talimat verdi ve gerekli incelemenin hastane morgunda yapılmasını istedi. Kanlar içindeki gencin cesedi, otopsi için Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu sırada, olay yerine gelen hayatını kaybeden şahısların kız arkadaşları, gördükleri manzara karyşısında şoka girdi. Cenaze kaldırıldığı sırada gelen Dönmez'in anne ve babası ise tabutta kimin ceseti olduğunu bilmezken, büyük korku ve üzüntü yaşadı.

Yeni Sanayi Setisi'ndeki Garden Limon isimli kafeteryada İsmail ve Alper'i beklediklerini anlatan kız arkadaşları, kaza yaptıklarına telefon gelince şaka zannedip inanmadıklarını söyledi.

İsmail Çemtekin'in kullandığı motorsikletin kazadan yaklaşık yarım saat önce stadyum önünde trafik kontrolü yapan polis ekiplerince durdurulduğu, sürücünün kasklı olmasına rağmen arkadaki Alper Dönmez'in kask takmadığı, bu sebeple de 52 YTL para cezası kesilerek uyarıldıkları ortaya çıktı. Cebinde az önce kesilen ceza makbuzu olduğu halde Alper Dönmez'in kask takmadan yolculuğa devam ettiği ileri sürüldü.

Reklam
Reklam

Kazadan sonra ölen ve yaralanan şahısların hastaneye akın eden motosikletçi arkadaşları da büyük üzüntü yaşadı. İsmail Çemtekin'in sırt kemiğinin tamamının kırık olduğu, felç olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı öğrenildi.

Trafik kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Anahtar Kelimeler: