Balıkesir'de Yeni Mezarlık Alanına Ilk Defin Işlemi Yapıldı

Balıkesir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kepsut yolu üzerindeki yeni mezarlık alanı hizmete girdi. Şehir içinde...

Balıkesir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kepsut yolu üzerindeki yeni mezarlık alanı hizmete girdi. Şehir içinde bulunan Başçeşme Mezarlığı'nın kapasitesinin dolması üzerine 2011 yılında yapımına başlanan ve yapımı tamamlanan mezarlıkta ilk defin işlemi yapıldı.

Toplam 255 bin metrekare büyüklüğündeki yeni mezarlık alanı, 177 bin metrekare kullanım alanına sahip. Gasilhane (cenaze yıkama bölümü), idari bina, morg, danışma, güvenlik, cenaze hizmetleri ile ilgili mezar taşı yapımı ve çiçekçilik gibi çeşitli işyerlerinin de yer alacağı mezarlık, Kepsut yolu 9. kilometresinde bulunuyor. Mezarlıkta ayrıca 2 bin metrekare büyüklüğünde bir otopark yer alıyor.

Reklam
Reklam

Mezarlıkta defin işlemleri başvuru sırasına göre gerçekleştirilirken, kabirlerle ilgili cenazesi olmayanlara herhangi bir yer satışı yapılmıyor. Kabirlerin yer alacağı ve toplam 45 bin metrekare büyüklüğündeki alan, şehrin 50-60 yıllık mezar yeri ihtiyacını karşılayacak kapasitede bulunuyor. Mezarlığa ulaşım ise bu amaçla tahsis edilmiş otobüslerle yapılıyor, cenaze gereçleri ve defin işlemleri ile ilgili herhangi bir ücret alınmıyor.

Öte yandan 60 yıldan bu yana hizmette bulunan Başçeşme Mezarlığı’nda tahsisli yerler dışında herhangi bir defin işlemi yapılmayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz