Balıkesir'deki Sivil Güçler Yeni Katılımlarla Güçleniyor

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği güçleniyor. Alevilerin kurduğu "On İki İmamlar Derneği"nin de Sivil...

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği güçleniyor. Alevilerin kurduğu "On İki İmamlar Derneği"nin de Sivil Güçler Derneği'ne katıldığı açıklandı.

Sivil Güçler Derneği başkanı Hüseyin Yurdakul, "Balıkesir’de faaliyet gösteren değişik alanlarda faaliyet gösteren derneklerin temsilcilerini ve kanaat önderlerini aynı dernek çatısı altında birleştirebilmeyi başarabilen Sivil Güçler Birliği Derneği bu seferde Balıkesir Merkez’e bağlı Deliktaş köyünde yaşayan Alevi vatandaşlarımız tarafından civar alevi köyleri ve körfezdeki Alevi vatandaşlarımız tarafından kurulan On İki İmamlar Derneği’ni üyeleri arasına dahil etti" dedi.

Reklam
Reklam

ALEVİLER DE TEMSİL EDİLECEK

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Başkanı Hüseyin Yurdakul konuyla ilili yaptığı açıklamada, Balıkesir ve ülke için faydalı çalışma yapmak için uğraştıklarını, bunun için il'deki kanaat önderleri ve dernek temsilcilerini bünyesinde temsil edilmeleri için gayret gösterdiklerini söyledi. Yurdakul, "Merkez ilçemize bağlı Deliktaş Köyünde kurulmuş olan On İki İmamlar Derneğinin üyelerimiz arasına katılmasını son derecede önemsiyoruz. Sivil Güçler Balıkesir’imiz ve ülkemiz için faydalı çalışmalar yapmak için uğraşan, kafa yoran bütün kanaat önderlerini dernek temsilcilerini bünyesinde temsil edilmesi gayreti içerisindedir. Hareket noktamız hayırlı hizmetler yapabilmektir. Hak rızası noktasında yapılan her çalışmayı, her güzel faaliyeti destekliyoruz. Bu düşünce doğrultusunda Deliktaş Köyünde Alevi kardeşlerimizin kurmuş olduğu derneğin görüşleri Sivil Güçlerde bundan sonra temsil edilecektir” dedi.

"HZ. MUHAMMED'İN ÜMMETİYİZ, HZ. ALİ'Yİ ÇOK SEVİYORUZ"

On İki İmamlar Derneği Başkanı Muharrem Var ise Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği’nin çalışmalarını basından takip ettiğini, çok takdir ettiğini söyledi. Muharrem Var, "Bugün üye olduğum Sivil Güçler Birliği’nin çalışmalarını basından takip ediyorum. Aynı zamanda Balıkesir Müftümüzün önderliğinde her ay yapmakta olduğumuz dernekler ve vakıflar toplantısından da Sivil Güçleri tanıyorum. Kurulduğu günden bu yana gerçekten Balıkesir’de var olan çok değişik derneklerin ve kanaat önderlerinin aynı çatı altında buluşmasına vesile oldu. Bir elin nesi var, iki elin sesi var demişler; Peygamber Efendimiz Birlikte rahmet, ayrılıkta azap var' demiş. Onun için Balıkesir’de çok önemli hizmetler yapacağına inandığım Sivil Güçlere biz de üye olduk" dedi.

Reklam
Reklam

"MEŞVERET MECLİSİ OLUŞTURACAĞIZ"

Alevilerin çok suiistimal edildiğini ve yanlış tanıtılmaya çalışıldığını ifade eden Muammer Var sözlerini şöyle sürdü;

"On İki İmamlar Derneği’ni Deliktaş köyündeki Alevi kardeşlerimiz, civar köydeki Alevi kardeşlerimiz ve Edremit’te bulunan Alevi kardeşlerimizle beraber kurduk. Ayrıca merkezi Ankara’da olan ve Türkiye çapında bir çok Alevi Derneklerinin katılımıyla kurulan Ehli Beyti Sevenler Federasyonunun da üyesiyiz. Hz. Muhammed’in Ümmetiyiz ve Hz. Ali’yi sevenlerin bir araya geldiği, Allah rızası noktasında çalışmalar yapan, dinimizin doğru bir şekilde öğrenilebilmesi ve tanıtılması ve Alevilerin bu konuda daha sağlıklı bilgilendirilebilmesi için uğraşıyoruz. Herkesin inancına saygılıyız, ama dinimizde, yüce kitabımız Kuran-ı ’Kerim'in en doğru bilgilerle öğretilmesi, öğrenilmesi ve yaşanabilmesi için çalışıyoruz.”

Sivil Güçler Birliği Dernek Başkanı Hüseyin Yurdakul, “Amacımız meşveret meclisi oluşturmak ve Balıkesir’e daha iyi hizmet edebilmektir, hiçbir siyasi oluşumla alakamız yok, Hak Rızası olan her yerde var olacağız, Balıkesir kamuoyu yakın zamanda yapacağımız faaliyetlerle bizleri daha iyi tanıyacak” diye konuştu. Sivil Güçler Birliği Derneği bünyeside 24 muhtar ile çoğunluğu değişik cemaatlerden oluşan 31 dernek olmak üzere toplam 55 üye bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: