Balıkesir’den Medine’ye İlk Direk Uçuş Yapıldı

Balıkesir’in Edremit Körfezi’ndeki Koca Seyit Havalimanı’ndan Suudi Arabistan’a ilk uçak seferi yapıdı.Yaklaşık 2 yıl evvel...

Balıkesir’in Edremit Körfezi’ndeki Koca Seyit Havalimanı’ndan Suudi Arabistan’a ilk uçak seferi yapıdı.

Yaklaşık 2 yıl evvel yapılan düzenlemeler ile uluslararası hava ulaşımına açılan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’ndan umre yolcuları Medineye uçtu. Özel bir firma aracılığı ile düzenlenen seferde Atlas Jet firmasına ait Airbus A-320 tipi uçak ile yapılan seferde 229 kişi Edremit’ten Suudi Arabistan’ın Medine şehrine direk sefer yapıldı. Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nda bir araya gelen umre yolcuları, pasaport işlemlerinin yapılmasından sonra sırayla uçağa alındı.

Reklam
Reklam

Edremit’ten direk uçuş ile Medine'ye gidecek umre yolcuları arasında bulunan organizasyon sorumlularından Mevlüt Yıldırım, “Balıkesir’imizin yıllardan beri Mekke ve Medine hasretiyle yanıp tutuşan Müslümanları umre ve hac yolculuklarını ya İzmir ya da İstanbul’dan yapıyorlardı. Bu da takdir edersiniz ki, Balıkesirli yolcularımızı yormaktaydı. İlk defa bu sene Edremit’ten doğrudan doğruya bir uçuş gerçekleştiğinden dolayı Edremit ile Medine arasında kalp ve gönül bağlantısı kuruldu. Hacılarımızı, umrecilerimizi yorulmadan Peygamber Efendimizin huzuruna çıkabilmektedirler. Yetkililere bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu imkanı bizlere sundukları için kendilerine Allah razı olsun diyoruz” dedi.

Uçuşu düzenleyen tur şirketi yetkilileri ise, önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri bu tip faaliyetlerle tekrar Edremit’te bulunan Balıkesir Kocaseyit Havalimanı’nı kullanmak istediklerini, özellikle bölgede bulunan yolcuların bu konudan çok memnun olduklarını ifade etti.

Umreye gidecek olmanın heyecanını yaşayan Balıkesirli vatandaşlar ise, Balıkesir Kocaseyit Havalimanı’nın uluslararası uçuşlara açılmasının bulunmaz bir nimet olduğunu bildirerek, kendilerine bu imkanı sunanlara teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: