Balıkesir'e Tüp Bebek Ve Estetik Merkezi Açılıyor

Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, "Altın Bebek Dostu" unvanı taşıyan Atatürk...

Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, "Altın Bebek Dostu" unvanı taşıyan Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde bir ay içinde riskli gebelik biriminin hizmete gireceğini söyledi. Yılmaz, "Ayrıca yine aynı hastanemiz bünyesinde önümüzdeki dönemde tüp bebek ve estetik merkezi açılması için hazırlık yapıyoruz." dedi.

Genel Sekreter Yılmaz, Reyhanlı saldırısı sebebiyle ertelenen Anneler Günü programında açıklamalar yaptı. Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki programa İl Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akoğlan, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Hülya Ertür, Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Çetin Duran, Balıkesir Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Tezcan Sezgin ve sağlık çalışanları da katıldı. Yılmaz ve beraberindekiler, kadın doğum servisinde yatan yeni doğum yapmış anneleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yılmaz, annelere içinde havlu ve sabun bulunan torbayla arkasında bebeğin ayak izinin bulunduğu bebek kartı verdi, lohusa şerbeti ikram etti. Anne ve refakatçilerle sohbet eden Dr. Yılmaz, ailelerin bebek sayısı hakkında da bilgi aldı. Programda çeşitli ikramlarda bulunulan anneler ise anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Reklam
Reklam

İl genelinde hizmet veren hastanelerde çok sayıda sosyal projeler yapıldığını belirten Hasan Yılmaz, "Anneler Günü'nde doğum yapan annelerimize, o gün evlerinden uzak olduklarını hissetmemeleri amacıyla arkadaşlarımız küçük birer hediye ve anı defteri hazırladı. Kısmet olursa bu hastanede bundan sonra da bu tür organizasyonlar devam edecek. Annelerimizin hastaneler ve sağlık çalışanlarıyla ilişkisini daha iyi ve müspet yönde kanalize etmek için bu tür projeler yapacağız." şeklinde konuştu.

Hastane bünyesinde riskli gebeliklerin teşhisi için "Riskli Gebelik Birimi" açılacağı bilgisini veren Genel Sekreter Yılmaz, "Hastalarımız, tedavi için diğer illere gitmek zorunda kalmayacak. Geçen yıl itibariyle Atatürk Devlet Hastanesi'nde 4 bin 103 canlı doğum olmuştu, bu yıl ise bin 278 canlı doğum meydana geldi. İl genelindeki özel ve devlet hastanelerinde ise toplam 12 bin 400 canlı bebek doğdu. Hastanelerimizde, günlük ortalama 15 canlı doğum oluyor." dedi.

Yarın bin yataklı şehir hastanesinin ihalesinin yapılacağını da hatırlatan Yılmaz, Atatürk Devlet Hastanesi'nin aynı zamanda "Altın Bebek Dostu" unvanı taşıdığını, Anne Oteli'nin de hizmet verdiğini açıkladı. Hastane bünyesinde estetik ve tüp bebek merkezi de açmayı planladıklarını belirten Hasan Yılmaz, şöyle devam etti: "Bu bölümleri en kısa zamanda hizmete açmak için gayret gösteriyoruz. Bunların hizmet vereceği fiziki şartları oluşturmak için hazırlık yapıyoruz. Balıkesir'de 2,5 yıldır görev yapıyorum, bu süre zarfında kararlı davrandığımız her projede sonuç aldık. Çoğu projenin temelini attık. Bunların bazıları birkaç yıl sonra meyvesini veriyor. Bazı konularda sabırlı olmak geriyor. Yaptığımız her şey Türkiye'ye ve ilimize kalacak. Ekibime de teşekkür ediyorum, çok iyi çalışıyorlar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: