Balıkesir'in Asırlık "Osman Dede"si Vefat Etti

Kepsut'ta 107 yaşında vefat eden Osman Kabaoğlu'nun cenazesi, yaklaşık 70 yıl müezzinlik yaptığı camide kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Kepsut'ta 107 yaşında vefat eden Osman Kabaoğlu'nun cenazesi, yaklaşık 70 yıl müezzinlik yaptığı camide kılınan namazın ardından toprağa verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kimliğinde 1907 doğumlu görünen ancak nüfusa 1 yıl geç kayıt yapıldığı belirtilen Kabaoğlu, 8 yıldır yatalak hasta olarak tedavi gördüğü evinde yaşamını yitirdi.

Balıkesir'in en yaşlıları arasında olan Kabaoğlu'nun cenazesi, yaklaşık 70 yıl müezzinlik yaptığı bildirilen Kepsut Merkez Camisi'nde kılınan namazın ardından, belediye mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine, Kabaoğlu'nun en büyüğü 70 yaşında olan üç çocuğu, torunları, akrabaları, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Büyük oğlu Mustafa Kabaoğlu, babasının yaşıt olarak hiç arkadaşının kalmadığını belirterek, "Cenaze törenine, müezzinlik yaptığı dönemlerde kendisinden bazı eğitimler alanlar katıldı. Babam ilçenin sevilen kişilerindendi. Cenazenin kalabalık olması bizi sevindirdi" dedi.

Bu arada cenaze törenine, yaklaşık 8 yıl Kabaoğlu'na evinde sağlık hizmeti veren Balıkesir Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi çalışanları da katıldı.

Evde Sağlık Hizmetleri Birimi Hekimi Dr. Özlem Baykal, Kabaoğlu'nun evde sağlık hizmetinden yararlanan ilk hastalarından biri olduğunu belirterek, "Kendisinde yaşlılığa bağlı olarak kalp, idrar yollarında sıkıntı ve benzeri hastalıklar vardı. Çok şen bir insandı. Tarihi bilgisi çok fazla, bu konuda konuşur ve sohbet ederdik. Kendisi 2005 yılından beri ayda 2 defa ziyaret ettiğimiz bir hastaydı. Biz de sağlık birimi ekibi olarak ona son görevimizi yapıp cenazesine katılalım dedik. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: