Balıkesir'in Ilk Özel Sağlık Meslek Lisesi Özel Fırat Bünyesinde Açıldı

Balıkesir'in ilk Anadolu sağlık meslek lisesi, Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi bünyesinde açıldı. Önümüzdeki...

Balıkesir'in ilk Anadolu sağlık meslek lisesi, Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi bünyesinde açıldı. Önümüzdeki yıl ilk etapta iki sınıfta toplam 48 kız öğrenci eğitime başlayacak. Öğrencilerin okula kayıt yaptırabilmesi için SBS'de 350 ve üstü puan alması gerekiyor.

Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Erciyas, okulun açılma sürecini anlattı. Balıkesir'de 1994 yılında eğitim öğretime başlayan Fırat Eğitim Kurumları'nın, yeni bir okulla şehre hizmet verme adına bir açılıma daha imza attığını bildirdi. Fırat Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin Balıkesir ve civarının hizmetine sunulduğunu ifade eden Müdür Erciyas, "Bu alanda devlet okullarındaki kontenjan yetersizliğinden dolayı özellikle Bursa ve İzmir'de bulunan okullara ciddi sayıda öğrenci gidiyordu. Aileler, velilerimiz ve büyüklerimizin tavsiyesiyle bu yıl böyle bir okul açmayı uygun bulduk." dedi. Önümüzdeki süreçte yeni sağlık meslek liseleri açılacağını aktaran Erciyas, ancak Fırat'ın bu alanda ilk olduğunu vurguladı. Sınırlı bir kontenjanları olduğuna dikkat çekerek, "Toplam 96 öğrencilik kontenjanımız var. Müracaat artarsa sayı da artacak. Fen ve Anadolu Lisesi'nde olduğu gibi öğrencilerimiz, SBS puanına göre okula yerleşecek. Taban puan olarak 350 düşünüyoruz. Okulumuzun ücreti ise şu andaki fiyatın yüzde 10 kadar altında olacak." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce kendi bünyesi dışında herhangi bir özel eğitim kurumuna Anadolu sağlık meslek lisesi açma izni vermediğini vurgulayan Hüseyin Erciyas, şöyle devam etti: "Geçen yıl alınan bir kararla altı yıllığına özel sektöre okul açma izni verildi. Özellikle hemşirelik, ATT ve diğer alanlarda devletin ciddi bir açığı var. Devlet okullarından mezun olanlar, bu açığı kapatamıyor. Bu nedenle birçok ilde özel sağlık meslek liseleri açıldı. Altı yılın sonunda mezun olan öğrenci sayısı ihtiyacı karşılarsa bu okullar yavaş yavaş kapanacak."

'OKULLARA BÜYÜK İLGİ VAR'

Türkiye'de 100 binin üzerinde hemşire ve sağlık çalışanı açığı olduğuna dikkat çeken Müdür Erciyas, sağlık meslek lisesi mezunlarının işsiz kalmadığını söyledi: "Mezun olur olmaz gerek kamuda gerekse özel sektörde çok rahat iş buluyorlar. Ege Bölgesi'nde geçen yıl açılan okulların tamamında bir kişilik bile boş kontenjan bulunmuyor. Özel sağlık lisesi, geçen yıl çevre illerimizden İzmir ve Bursa'da açıldı. Bünyemizdeki yeni Anadolu Sağlık Meslek Lisesi için çalışmalarımız bitme aşamasına geldi. Yurtiçi ve yurtdışında şimdiye kadar 40 bin lira harcayıp laboratuvar kurduk. Sınıflarımıza son teknoloji akıllı tahtalar yerleştirildi. Bu okulun maliyeti Anadolu ve Fen Lisesi'nden daha fazla ancak teşvik olsun diye böyle bir karar aldık. Önümüzdeki yıl, şu anda Fırat İlköğretim Okulu'nun olduğu binayı buraya tahsis edeceğiz, ilköğretim okulumuz ise yeni binasına taşınacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz