Balıkesirli Gazeteciler Avrupa Zirvesini Yerinde Izledi

Avrupa liderlerinin bir araya geldiği, Avrupa Konseyi'nin Enerji ve Vergi Kaçakçılığı konularının ele alındığı zirve Balıkesirli gazeteciler tarafından takip edildi.

Avrupa liderlerinin bir araya geldiği, Avrupa Konseyi'nin Enerji ve Vergi Kaçakçılığı konularının ele alındığı zirve Balıkesirli gazeteciler tarafından takip edildi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti sorumluluğunda Ulusal Ajans Projesi kapsamında, Brüksel'de bulunan Balıkesirli 8 gazeteci Avrupa'nın liderler zirvesi olarak bilinen Avrupa Birliği Konseyi'nin çalışmalarını inceledi.

İlk olarak akreditasyon işlemleri yapılan gazeteciler kendilerine verilen özel basın kartları ile çeşitli ülkelerden katılan bin 800 gazeteci ile liderlerle görüştü.

Reklam
Reklam

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel'deki AB zirvesinin ardından yaptığı açıklamada, şirketlerin merkezlerinin bulunduğu ülkelerde daha fazla vergi ödemelerinin güvence altına alınacağını ve bu kapsamdaki tedbirlerin en fazla büyük firmaları etkileyeceğini söyledi.

Zirve kararlarında, AB üyeleri arasında ve küresel düzeyde vergilendirmeyle ilgili otomatik bilgi paylaşımına öncelik verileceği ve vergi cennetleriyle yeni anlaşmalar imzalanarak AB şirketlerinin yasal açıklardan faydalanmalarına önlem alınacağı kaydedildi.

AB'nin rekabet gücüne darbe vuran yüksek enerji fiyatlarının masaya yatırıldığı zirvede, enerji sektöründe rekabetin güçlendirilmesi, yenilenebilir enerji yatırımlarının artırılması, enerji dağıtım ağlarında ulusal sınırların kaldırılması ve enerji arz kaynaklarının çeşitlendirilmesi konuları görüşüldü.

Muhabir: Emrah Elmas / Seyhan Kırıcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: