Balıkesirli Işadamları BİAD'ın Iftarında Birlik Mesajı Verdi

Balıkesir İşadamları Derneği (BİAD) tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan iş dünyası, birlik ve baraberlik mesajı...

Balıkesir İşadamları Derneği (BİAD) tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan iş dünyası, birlik ve baraberlik mesajı verdi. İftara katılanlar, Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari'nin duasıyla oruç açtı. Daha sonra dernek faaliyetlerinin anlatıldığı kısa bir tanıtım filmi gösterildi. Yemeğin ardından bir konuşma yapan BİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mümin Temel, derneğin yurtiçi ve yurtdışındaki çalışmalarını anlattı.

Düzenledikleri yurtdışı gezilerle işadamlarının dünyaya açılımını amaçladıklarını belirten Dr. Temel, "Ayrıca düzenlediğimiz seminer ve panellerle günün gelişmeleri ve yapılması gereken işler hakkında iş dünyasını bilgilendiriyoruz. Dernek bünyesinde yapılan komisyon çalışmalarında ise ticari alanlardaki güncel sorunlara profesyonel çözümler arıyoruz. Bu komisyonlardaki işbirliktelikleriyle kurulan şirketler, yurtdışında faaliyet gösteriyor." dedi.

Reklam
Reklam

Sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiklerini söyleyen BİAD Başkanı Temel, bu kapsamda Balıkesir Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını aktardı. Düzenlenen panellerle iş dünyasının deneyimlerini gençlere aktararak, sorumluluk sahibi bir gençliğin yetişmesi için her yönden çaba sarfedildiğini vurguladı.

Dernek üyelerini TUSKON'un düzenlediği uluslararası ticaret köprüleriyle buluşturarak dış ticaret hacminin artmasına katkıda bulunduklarının altını çizen Mümin Temel, "Amacımız kendine güveni tam, dünyayla rekabet edebilen, dinamik, birlikte ama organize, hızlı ama doğru karar verebilen, cesur ama tedbirli işadamı modeli oluşturabilmek. Bununla birlikte Balıkesir'in öncelikle Türkiye'de hakettiği ilk on sanayi şehrinden biri olmasını diliyoruz. Turizm, sanayi, madencilik, hayvcancılık ve bütün altyapılarıyla buna değer olduğunu da görüyoruz." diye konuştu.

İftara Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem, Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit, İl Müftüsü Açari, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Defterdar Yakup Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsa Tamer Çelik, Tüm Sanayici ve İşadamları Başkanı Eşref Koçak, SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, Balıkesir Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Mesut Filizciler, Şelale Eğitim Kurumları Genel Müdürü İzzet Bilir, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Canseven, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Gökçek, İş-Kur İl Müdürü Nazım Balcı, merkez ve ilçelerden çok sayıda işadamıyla dernek üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz