Balıkesir İş Kadınları Derneği (BAİKAD) tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı'na sunulan 'Hünerli Eller Projesi' 4 yıl süreyle uygulanmak üzere destek almaya hak kazandı. Dernek Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu'nun girişimiyle hayata geçirilen projeyle kadınların iş gücünün artırılması, aileye ekonomik katkı ile sosyal hayata katılımlarının sağlanmasının amaçlanıyor. Ayrıca hazırlanan el ürünü eşyalar hazırlanan internet sitesi üzerinde dünya pazarına sunulacak.
BAİKAD ve Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge işbirliği ile hazırlanan projede Balıkesir kültürünü yaşatan, yöresel ürünler ve el sanatlarıyla uğraşan, ulusal ve uluslar arası boyutlarda kültür-turizmine hizmet edecek olan kadınlar hedefleniyor. Kadınların iş gücünün artırılması, aileye ekonomik katkı ile sosyal hayata katılımlarının sağlanmasının amaçlandığı proje ile ilgili olarak Otel Basri'de Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Şakir Sakarya tarafından pazarlama ve satış teknikleri konusunda seminer verildi. Seminere BAİKAD yönetimi, Milli Eğitim Ar-Ge Şube Müdürü Mürsel Sabancı ve çok sayıda kadın katıldı.
Seminer öncesi konuşan BAİKAD Başkanı Tüfekçioğlu, Balya, Sındırgı, Manyas ve Bandırma ilçelerinden gelen yaklaşık 80 kadına proje hakkında bilgi verdi. Tüfekçioğlu, uzun uğraşlar sonrası hayata geçirilen 'Hünerli Eller Projesi'nin önemine değinerek, "Bu projenin ana amacı sizleri birer iş kadını yapmak ve sizleri üretici pozisyona geçirmek. Sayın Valimiz Yılmaz Arslan bu projede bizlere çok destek oldu. Proje kapsamında hazırlanan web sitemizi Türkiye'nin dört bir yanına yaymak için uğraşan Vali Arslan'a teşekkür ediyorum. Sizler de bu teşekkürünüzü projeye sahip çıkarak gösterin." dedi.
"SATIŞLAR İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAK"
Türkiye'de bir çok firma ve kullanıcının internet üzerinden satış yaptığını ve ürün aldığını ifade eden Tüfekçioğlu, "Sizlerin yaptığı bu ürünler de hazırlanan web sitesi üzerinde dünya pazarına sunulacak. Yapmanız gereken tek şey kendinize güvenmeniz. Eğer bu işi yapacağım derseniz yaparsınız. İnanmazsanız hiçbir şey olmaz. Bizler BAİKAD olarak çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Yönetim olarak hepimiz sizler için bir şey yapmak istiyoruz. Bu proje sonunda ekonomiye de kendi bütçenize de katkınız olacak." diye konuştu.
BAÜ Öğretim Üyesi Sakarya, değişim sürecinde pazarlama yaklaşımlarındaki yenilikler konusunda seminer verdi. Sunum eşliğinde gerçekleştirilen seminerde ürün satışından müşteri memnuniyetine kadar bir çok konuya değinen Sakarya, müşteriler karşısında her zaman cevap veren, soru ve sorunlarıyla ilgilenen, pratik çözüm yolu araştıran ve güven veren satıcı olmanın önemine değindi.
Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Şube Müdürü Sabancı ise halk eğitim merkezleri kanalıyla ulaşılan girişimci kadınlardan temin edilen yaklaşık 294 ürünün oluşturulan bir komisyon tarafından incelendiğini vurguladı. Sabancı, beğenilen ürünlerin İngilizce ve Türkçe hazırlanan katalog içerisinde yer alacağı ve bir çok ülkeye gönderileceğini bildirdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz