Balıkesirli Kore Gazisi 60 Yıl Sonra Savaştığı Topraklara Gidiyor

Balıkesirli Kore gazisi İbrahim Demirel (82), Kore Savaşı’nın 60. yıldönümü sebebiyle Güney Kore Cumhurbaşkanlığı’nın davetlisi...

Balıkesirli Kore gazisi İbrahim Demirel (82), Kore Savaşı’nın 60. yıldönümü sebebiyle Güney Kore Cumhurbaşkanlığı’nın davetlisi olarak bu ülkeye gidecek. Demirel, savaştığı toprakları 60 yıl sonra tekrar göreceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret eden Kore gazisi Demirel, aldığı davet ve bu ülkeye ziyaretine ilişkin bilgi verdi. Ziyarette Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Hulusi Karakuz ile Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Salih Avcuoğlu da hazır bulundu. Kendisinin üçüncü kafile olarak Gürey Kore'ye gideceğini belirten İbrahim Demirel, 24 Temmuz 2013'te gidip 31 Temmuz'da döneceklerini bildirdi. Savaştığı toprakları 60 yıl sonra yeniden göreceği için çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, "En çok görmek istediğim yer şehitlik, orada yatan arkadaşlarım var. Oradaki şehitlerimizi ziyaret edecek olmanın mutluluğunu duyuyorum. Savaştığım yerleri de görmek istiyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Turhan de 60 yıl sonra Kore'ye giderek savaştıkları yerleri ziyaret etmelerinin anlamlı olduğunu belirterek, sağlıkla gidip gelmesi temennisinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: