Balıkesirspor'da Kritik Gün

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, 15 Mayıs 2014'te yapılan ve Tuna Aktürk'ün yeniden başkan seçildiği olağan kongrenin iptali için açılan dava yarın görülecek. Genel

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, 15 Mayıs 2014'te yapılan ve Tuna Aktürk'ün yeniden başkan seçildiği olağan kongrenin iptali için açılan dava yarın görülecek. Genel kurulda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla salonu terkeden diğer başkan adayı Feyyaz Çiftçi'nin kulübe kayyum atanması talebini ara duruşmada reddeden mahkemenin, genel kurulun iptaliyle ilgili kararını yarın verebileceği öğrenildi.
Mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi heyetinin raporunda, oy kullanma hakkı olan üyelerden başka kişilerinde katıldığıkongrede, misafirlere ayrı bölüm tahsis edilmediği, açık oylamada oy kullanan kişilerin misafir veya üye şeklinde ayırt edilemeyeceği, bu nedenle kongrede dernek iradesinin oluşmadığı vurgulandı. Bilirkişi raporunda dernek iradesinin oluşmaması nedeniyle yönetim kurulunun oluşumuna ilişkin karar da olmak üzere, alınan kararların yok hükmünde olduğu, bu nedenle yönetim organı bulunmadığı ifadeleri de yer alıyor.
OY KULLANMA HAKKI OLMAYANLAR OY VERDİ
Balıkesirspor'un 15 Mayıs'ta yapılan ve Tuna Aktürk ile Feyyaz Çiftçi'nin yarıştığı kongrede Çiftçi ve ekibi seçimlere geçilmeden önce genel kurulda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle salonu terketti. Kalan üyelerin oylarıyla Aktürk ve ekibi yeniden seçildi. Ardından Çiftçi'nin ekibinde yer alan avukat Ömer Marmaralı kongrenin iptali için 59 imzalı dilekçeyi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdi.
Avukat Ömer Marmaralı, dilekçede genel kurulda kanunlara ve tüzüğe aykırı işlemler yapıldığını, toplantı çağrı usulüne uyulmadığını, genel kurul üyelerine ilişkin kimlik tespiti yapılmadığını, tüzük gereğince 31 Aralık 2013 tarihine kadar derneğe üye olanların genel kurula giriş ve oy hakkı mevcutken kurala uyulmaksızın bu tarihten sonra derneğe üye olanlara oy kullandırıldığını iddia etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: