Balıklgöl’e Girişler Ücretli Olsun

Şanlıurfa Balıklıgöl’le ilgili bu öneri çok tartışılacak. Konuyu bu kez gündeme getiren ise bir turizmci.

İşte nedenleriyle çok tartışılacak o öneri,

Balıklıgöl’e girişlerin paralı olması konusu geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelmişti. O dönem pek de üzerinde durulmayan öneri geçtiğimiz akşam yine gündeme getirildi. Ancak bu kez öneriyi dile getiren bir turizmci. Balıklıgöl Platosu’nun piknik alanına dönüştürülmesine bir turizmci olarak, kent adına, rahatsızlık duyduğunu belirten Şanlıurfa Profesyonel Turist Rehberleri Derneği (ŞURED) Başkanı Kamil Türkmen, “İnsanlar bu kutsal platoyu piknik alanına çevirmiş. Bu durumu kabul etmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

GİRİŞTE CÜZ’İ BİR ÜCRET ALINABİLİR

Dünya’daki benzer örneklere girişlerin paralı olduğunu hatırlatan Kamil Türkmen, “Şanlıurfa çok önemli bir kent. Nasıl ki bugün İsrail’de, Suudi Arabistan’da peygamberlerin bulunduğu ülkelerde ilgili alanlara girişlerde ücret alınıyorsa burada da aynı şey uygulanmalı. Platoyu sürekli kullanmak zorunda kalanlara, örneğin esnaflara ücretsiz kart verilebilir. Ancak buraya katkı olması açısından girişlerde cüz’i bir ücret alınmalıdır” dedi.

İSANLARIN SERE SERPE UZANDIĞINI GÖREN TURİSTLER DURUMU HOŞ KARŞILAMIYOR

Türkmen, “Buraya köylerden civar bölgelerden gelen insanlar var. Buradaki yeşil alanlarda piknik yapmamalılar. Bir gün yolunuz Konya Mevlana Cami’ine düşerse görürsünüz ki girişler ücretli” ifadelerini kullandı.

GEREKLİ GİRİŞİMLER BAŞLATILMALI

“Buraya gelen turistler bu manzarayı gördüklerinde hiç de hoş karşılamıyorlar” diyen Türkmen sözlerini şöyle tamamladı, “Böylesine kutsal bir mekânda insanların sere serpe uzanmasını turistler, kesinlikle hoş karşılamıyorlar. Bir an önce gerekli girişimler başlatılmalı.”

Reklam
Reklam

ŞANLIURFA’DA BALIKLIGÖL PLATOSU’NUN ALTERNATİFİ YOK

Öte yandan, Balıklıgöl’ün serbest dolaşıma kapatılmasının önündeki en büyük engellerden biri ise kentte Balıklıgöl’e alternatif bir yerin olmaması ve insanların yeşil ile suyu bir arada bulamaması olarak ifade ediliyor. Balıklıgöl Platosu’nda Hz. İbrahim’in ateşe atıldığına inanılan göl ve doğduğuna inanılan mağara var. Dört bir yanı ağaç ve yeşil otlarla çevrili olan plato Türkiye’nin ve Dünya’nın her köşesinden insanların ilgisini çekiyor. Platoyu yılda 500 bini aşkın yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: