Balıklıgöl Platosu aydınlanıyor

Şanlıurfa’nın simgesi haline gelen Balıklıgöl’de aydınlatma projesi hayata geçiriliyor. Peki proje kaç ay sürecek? İşte cevabı;

Balıklıgöl’de yaklaşık iki yıl önce aşırı ışık olduğu ve balıkların sürekli gündüz olduğunu sandığı için uyumaya ve dinlenmeye fırsat bulamadığı gerekçesiyle loş ışıklandırmaya gidildi. Ancak ardından vatandaşlar geceleri güvenlik gerekçesiyle platoda dolaşamadığını ileri sürerek şikayetçi oldu. Konu defalarca yazılı ve görsel medyada yer aldı.

Yapılan araştırmalar sonucu gölün ihtiyaca göre aydınlatılması amacıyla proje geliştirildi. Yaklaşık 822 bin liralık projenin yapımını Altıparmak Mim & Tuna İnşaat üstlendi. 19.01.2012 başlangıç tarihli proje 120 gün yani 4 ay sürecek.

Reklam
Reklam

Ayrıca İl Özel İdaresi tarafından Balıklgöl’e Arapça, Türkçe ve İngilizce dillerinde tabelaların yerleştirilmesine de başlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz