Balıklıgöl'de Iftar

ŞANLIURFA (A.A) - Yasin Dikme - Ramazan ayında sıcaklığın 40 derecenin üzerinde seyrettiği Şanlıurfa ve çevre illerden gelen birçok vatandaş,

ŞANLIURFA (A.A) - Yasin Dikme - Ramazan ayında sıcaklığın 40 derecenin üzerinde seyrettiği Şanlıurfa ve çevre illerden gelen birçok vatandaş, Hz. İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen tarihi Balıklıgöl'de orucunu açmayı tercih ediyor.

Kentin en önemli tarihi ve turistik mekanlarından biri olan ve Hz. İbrahim'in doğduğu mağaraya da ev sahipliği yapan Balıklıgöl her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Söz konusu mağara ve Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak anılan Halilülrahman gölü, Rızvaniye Cami ve Şanlıurfa Kalesi'yle birlikte ziyaret edilen mekanlar, günün yorgunluğunu atmak isteyenlerle de dolup taşıyor.

Reklam
Reklam

Çevre il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere, kenti gezmeye gelen bir çok ziyaretçi de orucunu açmak için Balıklıgöl yerleşkesindeki mekanları tercih ediyor. Akşam saatlerinde sıcaklığın düştüğü kente iftar vaktine kadar yerleşkeyi gezerek vakit geçiren kimi ziyaretçiler burada balıklara yem atarak tarihi mekanları ziyaret ediyor. Kimileri de beraberinde getirdikleri yemeklerle iftar saatini bekliyor.

Yerleşkede bulunan camilerden ezan sesinin duyulmasıyla birlikte vatandaşlar çimlerin üzerine kurdukları iftar sofralarında oruçlarını açıyor.

-Çevre il ve ilçelerden geliyorlar

Ailesiyle birlikte günü birlik ziyaret için Şırnak'tan geldiğini anlatan Orhan Çeltik, "Güzel ve kutsal bir mekanda" iftar yapacaklarını anlattı.

İftar için ailesiyle Halfeti ilçesinden kente gelen Ahmet Kevci ise Balıklıgöl'de iftar yapmanın manevi havasını yaşadıklarını dile getirdi. Zeliha Kevci de "Çocuklarımızla buraya orucumuzu açmaya geldik" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: