Balıklıgöl'ün gecesi gündüz oldu

Şanlıurfa Kale Eteği Balıklıgöl Platosu yeni aydınlatma sisteminin açılışı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Kale Eteği Balıklıgöl Platosu yeni aydınlatma sisteminin açılışı gerçekleştirildi. Şanlıurfa Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Balıklıgöl’ü ve çevresini aydınlatma amacı ile yapılan aydınlatma sisteminin açılışını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba gerçekleştirdi.

Bakan Şimşek Kürtçe selamladı.

Reklam
Reklam

Açılış töreninin ilk konuşmasını yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şanlıurfa’lıları Kürtçe konuşma ile selamladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Şanlıurfa’nın gelişmesi için Maliye Bakanlığı olarak sürekli kente destek sağladıklarını söyledi. Mehmet Şimşek ‘Hükümetimiz döneminde Güneydoğu bölgesine önemli destekler verildi, bölgenin refah seviyesi yükseldi. Hükümetimizden önceki dönemlerde vatandaştan alınan 100 liralık verginin %86’sı borç alınan ülkelere ve İMF’ye gidiyordu. Geri kalan para ile vatandaşa yönelik hiçbir hizmet gerçekleştirilemiyordu. Şimdi ise İMF’den borç alan değil İMF’ye Borç veren ülke konumuna geldik.’ Dedi.

Bakan Çelik ‘Balıklıgöl Şanlıurfa’nın mührüdür’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise açılış töreninde yaptığı konuşma da Balıklıgöl’ün Şanlıurfa’nın mührü olduğunu söyledi. Bakan Çelik, Şanlıurfa’da söz verdikleri projelerin bir bir hayata geçirildiğine dikkat çekerek ‘zulme karşı direnişin, karanlığa karşı aydınlığın sembolü olan Balıklıgöl’ün artık gecesinin aydınlandığına işaret etti.

Reklam
Reklam

Balıklıgöl'ü aydınlatma projesinin evveliyatını da anlatan Bakan Çelik şunları söyledi;

‘12 Haziran Genel Seçimlerinden önce, Şanlıurfa’ya ilk gelişimde Balıklıgöl’ün karanlıkta olduğunu gördüm. Bu karanlık zihnimde yer edinmişti. Seçilmemiz halinde bu sorunu derhal çözeceğimi belirtmiştim. Bu akşam Balıklıgöl, Kale Eteği ve çevresini aydınlattık. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay ile birlikte bu projeyi değerlendirmeye aldık ve 10 trilyon ödenek çıkardık. Çıkarılan ödenek ile Balıklıgöl’ün gecesi gündüz oldu. ‘dedi.

Elektrik sorunu gelecek yıl çözüme kavuşuyor.

Bakan Çelik törende Şanlıurfa’da aylardır yaşanan Elektrik sorununa da değindi. Şanlıurfa’da yaşanan elektrik sorunun birkaç aylık bir sorun olmadığını savunan Bakan Çelik ’30 milyonluk yatırım yapılıyor. Yapılan yatırım ile gelecek yıl Şanlıurfa’da elektrik problemi kalmayacak. Bakanlar kurulu toplantısında Sayın Başbakanımız ile birlikte 1.5 saat Şanlıurfa’yı konuştuk ve bu soruna çözüm aradık’ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Günay ‘İşimiz hizmet, gücümüz Millet’

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise yaptığı konuşma da Şanlıurfa’ya bir hizmet vesilesi ile gelmiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Günay, Millete hizmetin ibadet olduğunu söyleyerek ‘İşimiz hizmet gücümüz millet. Şanlıurfa’da yapacak çok iş var, Şanlıurfa tarihin başlangıcı, Hz. İbrahim’in memleketidir. Millet bize emanetini verdi. Biz Milletimizin bize vermiş olduğu emaneti yere düşürmemeye çalışıyoruz.’ Dedi.

Vali Güvenç bilgi verdi.

Açılış töreninde Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Bakanlara proje ile ilgili bilgi verdiler. Bakanlar öz verili çalışmalarından dolayı Vali Güvenç ve Genel Sekreter Uğur Büyükhatipoğlu’na teşekkür ettiler.

Balıklıgöl'ün gecesi de artık gündüz gibi.

Yıllardır karanlık ile mücadele eden Balıklıgöl artık aydınlığa kavuştu. Şanlıurfa’nın en önemli turistlik mekanı olan Balıklıgöl’den kente gelen turistler aydınlatma yetersizliği nedeni ile erken ayrılmak zorunda kalıyorlardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in girişimleri, Maliye ve Kültür Turizm Bakanlığının desteği ile ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Özel İdare İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu'nun takibiyle 900.000.00 TL harcanarak Şanlıurfa İl Özel İdaresi tarafından aydınlatılan Balıklıgöl, Kale eteği ve platosu gece saatlerinde adeta Avrupai bir şehir görünümünü andırıyor. Daha önceleri sadece gündüz yoğun ziyaretçi sayısına ulaşan Balıklıgöl, artık gece saatlerinde de ziyaret ediliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz