Balina görünümlü uçan dev

Airbus’un uçak parçalarının nakliyesini yapan A300-600ST (Süper Transporter) tipi uçak, balinaya benzerliğiyle dikkat çekiyor. Şirket,...

Airbus’un uçak parçalarının nakliyesini yapan A300-600ST (Süper Transporter) tipi uçak, balinaya benzerliğiyle dikkat çekiyor. Şirket, geliştirdiği 155 ton kalkış ağırlığına sahip uçağın adını, okyanus devlerinden olan Ak balinaya benzediği için (Beluga) olarak tescilledi.
Uçan dev, Türkiye’nin de ortağı olduğu A400M nakliye uçağı projesi için ülkemizde üretilen parçaları da taşımak için zaman zaman Ankara Akıncı'daki TAİ tesislerine geliyor. İlk uçuşunu 1994 yılında gerçekleştiren Beluga, o günden beri Airbus'un farklı ülkelerde üretilmiş uçak parçalarını Fransa ve Almanya’daki nehai montaj hattına taşıyor.
Airbus’un kendisi için 5 adet ürettiği Belugalar, uçak parçalarını taşımanın yanı sıra ‘Mısır'ın Batık Hazineleri’ gibi hassas eserlerin de nakliyesinde kullanılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz