Balışeyh'te 20 aileye süt ineği dağıtıldı

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde Kaymakamlık tarafından hazırlanan proje kapsamında 20 aileye süt ineği dağıtıldı. Süt ineklerini...

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde Kaymakamlık tarafından hazırlanan proje kapsamında 20 aileye süt ineği dağıtıldı.
Süt ineklerini Kaymakam Tekin Erdemir ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ali Osman Özsoy belirlenen hak sahiplerine teslim etti. İnekler, ilçe merkezi ile Mehmetbeyobası, Kırlaçgıç, Beşbıçak ve Hıdırşeyh köylerinde ikamet eden ailelere kura usulü dağıtıldı. Vatandaşlar Ramazan ayında kendilerine verilen ineklerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Balışeyh Kaymakamı Tekin Erdemir, dağıtılan ineklerin 2 yıl ödemesiz, 6 yılda 6 eşit taksitle faizsiz olarak geri ödeneceğini söyledi. Proje kapsamında 20 aileyi sevindirdiklerini belirten Erdemir, “Dağıtmış olduğumuz inekler sayesinde ailelerimiz, kendi geçimlerini sağlayacak ve bundan böyle ev ekonomisine de katkı sağlayacaklar. Yapmış olduğumuz bu tür projelerimiz ihtiyaç sahibi ailelere daha kalıcı ve aileyi kalkındırıcı imkânlar sağlamaktadır.” dedi.
Kendisine 2 çift inek teslim edilen Orhan Dilmaç ise ''Ramazan bereketinden biz de nasibimizi fazlasıyla almış olduk.“ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz