Balkan Anadolu Derneği, Güneydoğu Temasları Kapsamında Midyat'a Geldi

Balkan Anadolu Derneği, çözüm sürecine destek amacıyla düzenlediği Güneydoğu gezisi kapsamında Mardin'in Midyat ilçesinde temaslarda...

Balkan Anadolu Derneği, çözüm sürecine destek amacıyla düzenlediği Güneydoğu gezisi kapsamında Mardin'in Midyat ilçesinde temaslarda bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, Balkan Anadolu Derneği eş Başkanı Ender Öztürk, akademisyenler, iş adamları ve çok sayıda davetli, ‘Çözüm sürecini desteklemek’ çalışmaları kapsamında geldikleri Midyat'ta Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu tarafından karşılandı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu “Özellikle Midyat’a geldik. Öteden beri tüm kültürlerin, etnik grupların, mezheplerin bir arada yaşadığı bir barış beldesi. Burayı da görsünler istedik. Midyat bütün güneydoğuya örnek teşkil edebilecek bir belde.” dedi.

Reklam
Reklam

Çok önemli bir süreçten geçildiğini ifade eden Galip Ensarioğlu, "Türkiye’nin uzunca bir süreden sonra, bu yaşanan acılardan sonra yakaladığı çok ciddi bir fırsat var, bu fırsata halkın sahip çıkması gerekir ve bunun oluşabilmesi içinde çok iyi anlatılması, çok iyi anlaşılması gerekir. Bu ziyaretler sıklaştıkça daha iyi bölge insanını tanıyacaklar. Bu birliktelik bu diyalog barışa güç verecek, çözüm sürecine güç verecek.” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yürekli anneler sürece destek versin’ sözlerine atıfta bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise “ Bu süreci sonlandırırsa annelerin yüreğindeki acı ve sevgi, ikisi karmaşık duygulardır bu sonlandıracaktır.” dedi.

İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in uçakla gelirken, 2 oğlu dağda olan bir bayanla yaşadığı diyalogu gazetecilerle paylaşan Eronat, “ Sayın Rıfat vekilimiz, uçakta gelirken Fatma Doğan isimli bir hanımla tanışıyorlar 2 çocuğu dağda, sonra biz yan yana geldik kendisiyle, ağlıyordu, ‘Bitsin artık bu iş’ diyordu, evlat acısı yaşayanlar daha çok katkı sunuyorlar. Çünkü acı o kadar büyüyor ki şu yürekte nefrete yer kalmıyor. Başka insanların canı yanmasın, düşmanlık beslemiyor sadece acısıyla yaşıyor. Hiçbir anne ağlamasın diyor ve bu sürece katkı sağlıyor. Canı yanmayan insanlardan da empati kurmalarını bekliyoruz. Evladı dağda olan anneler var çocukları gelsin istiyorlar. Gene evladını askere gönderen anneler var davul zurnayla göndermek istiyorlar. Her telefon çaldığında yürekleri pır pır etsin istemiyorlar." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Çözüm sürecini desteklemek için başlattıkları ziyaret olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise basına büyük görev düştüğünü işaret etti.

Heyet ayrılmadan önce bir vatandaşın yanlarına gelerek "Yeter artık barış istiyoruz, ben Kürdüm." Sözlerine karşı Milletvekilli Galip Ensarioğlu'nun "İnşallah, bunlar için geldik’ dediği görüldü.

Heyet daha sonra Mardin’de temaslarda bulunmak üzere ilçeden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz