Balkan Anadolu Kardeşlik Projesi-İzmir'den 100 Kişilik Bir Ekip AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait Öncülüğünde Diyarbakır Ve Mardin'e Gidecek

İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'in öncülüğünde çözüm sürecine destek vermek ve Balkan Anadolu kardeşlik projesi kapsamında

İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'in öncülüğünde çözüm sürecine destek vermek ve Balkan Anadolu kardeşlik projesi kapsamında İzmir'den 100 kişilik bir ekip 9-11 Mart tarihlerinde Diyarbakır ve Mardin'e gidecek.

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, yaptığı yazılı açıklamada, Mardin ve Diyarbakır'a düzenleyecekleri gezinin bir çok nedeni olduğunu, ancak her şeyden önce çözüm sürecine destek vermek, Türkiye'de barış ve kardeşlik olgusuna katkı sunmak amacıyla bu geziyi düzenlediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Diyarbakır ve Mardin'de dini ve tarihi mekanları gezeceklerini ve çeşitli görüşmelerde bulunacaklarını belirten Sait, geziye katılanların pek çoğunun Diyarbakır ve Mardin'e ilk kez gideceğini, kendisinin de Diyarbakır'ı ilk kez ziyaret edeceğini bildirdi.

Sait, Diyarbakır'a Balkan halk oyunları ekibiyle gideceklerini belirterek, "Biz Vardar Ovası'nı, onlar Harran Ovası'nı oynayacaklar; biz Boşnak börekleri götürüyoruz, onlar da Diyarbakır'ın yemeklerini bize sunacaklar" dedi.

Diyarbakır gezisine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da davet edeceklerini kaydeden Sait, "Bu önemli ziyarete eşlerimizle birlikte gideceğiz. Diyarbakır ülkemizin bir şehri, hatta şunu da söylüyoruz, Türkiye bir Avrupa ve bir Balkan ülkesiyse Diyarbakır da bir Avrupa ve Balkan şehridir. Üstelik güzel bir şehridir. Güzel vatanımızın bu önemli şehrine gitmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Yaklaşık 100 kişiden oluşan heyette İzmir'in çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları, akademisyenler ve yerel basın temsilcileri katılacak. Grubun Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun misafiri olacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz