Balkan Fuarı, Bursa’Da Açıldı

Edip TEKİN/BURSA, Bursa Fuar Alanı'nda yapılan açılışa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, merkez Nilüfer İlçesi Belediye

Edip TEKİN/BURSA, Bursa Fuar Alanı'nda yapılan açılışa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, merkez Nilüfer İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, TÜYAP Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur katıldı. Fuarın açılışında konuşan TÜYAP Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ilk defa düzenlenen fuarın Balkanlar ve Türkiye arasında ticari köprü kuracağını söyledi. Ersözlü, şöyle dedi:
"Balkan Ticaret Fuarı, Türk yatırımcılarını Balkan ülkelerindeki iş adamlarıyla aynı çatı altında buluşturacak. Bu fuar kültürel ve ticari bağları daha da güçlendirecek ve yeni ticari bağlantılar sağlayacak. Balkanlarda yapılacak yeni yatırımların Türk firmalar tarafından gerçekleştirilmesi, birçok yerli imalatçı firmaya da iş olanağı sağlayacak. Bu ihtiyaçlar çerçevesinde ülkemiz ile Balkanların ekonomik ilişkilerinin arttırılmasına yönelik düzenlenecek olan Fuar neticesinde her iki taraf da bu işbirliğinden kazançlı çıkacak."
Yaklaşık 400 iş adamının kurduğu bir dernek olduklarını hatırlatan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur, yaptıkları her işe değer katmak istediklerini anlatırken, "Bunun için her yıl Türkiye ekonomisi için milyarlarca dolar katma değer üretiyoruz. İhracatı artırmak için 4 yıldır tüm Balkan ülkelerinde ekonomi zirveleri düzenliyoruz. Biz ekonomi zirvelerinin ötesine bu ilişkiyi taşımak için Balkan fuarını düzenledik. İlk defa olmasına rağmen ilgi yoğun. Bu ilgi Türkiye ile Balkanları daha da yakınlaştıracak ve ülkelerin ekonomisine değer katacak" dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarda açılan stantları gezdi. Balkan Ticaret Fuarında iş ve inşaat makineleri, ulaşım ve hizmet araçları, park ve bahçe donanımları, çevre düzenlemeleri, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, arıtma sistemleri, yapı malzemeleri, dekorasyon, ofis mobilyaları, elektrik ve aydınlatma ürünleri, spor tesisleri malzemeleri stantlarda yer alacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: