Balkan Göçmenleri Derneği İznik Şubesi Hizmet Binasına Kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın, Balkanlar arasında bir köprü olduğunu belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın, Balkanlar arasında bir köprü olduğunu belirtti.

Altepe, Balkan Göçmenleri Derneği (Bal-Göç) İznik Şubesi hizmet binasının açılış töreninde, binasının İznik'e yakışan kültür ve aktivite merkezi olduğunu söyledi.

"İznik, bir dünya kentidir ve bunun en güzel örneklerinden biridir" diyen Altepe, şöyle konuştu:

"Burada tarih, kültür ve medeniyet var. İnşallah şimdiden sonra İznik'in müze kent olması için çalışacağız. Bursa, Balkanlar arasında bir köprüdür. Balkanlar'da 20'nin üzerinde şantiye var. 150 yıllık bir Türk okulunu onaracağız. Bursa'ya sadece İznik'i değil, Balkanları da bağladık. Artık yanınızda büyükşehir var."

Reklam
Reklam

Bal-Göç İznik Şube Başkanı Serkan Acar da kültürler mozaiği olan İznik'in, bir kültür merkezine daha kavuştuğunu söyledi.

İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ise böyle bir projeye destek verdikleri için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'ye şükran duyduklarını ifade etti.

Daha sonra Altepe, İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Bal-Göç Genel Başkanı Yüksel Özkan, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, İznik Belediye Başkanı Eryılmaz, İTSO Başkanı Mahmut Dede, hizmet binasının kurdelesini kesti.

Muhabir: Halil Ataş / Fikriye Susam Uyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: