Balkan Göçü Fotoğraflarla Anlatılacak

Türkiye’nin tek uluslar arası fotoğraf festivali Bursa Fotofest Balkan Göçü’nün 100. yılında daha önce görülmemiş...

Türkiye’nin tek uluslar arası fotoğraf festivali Bursa Fotofest Balkan Göçü’nün 100. yılında daha önce görülmemiş bir projeye imza atacak. 15-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek sergide döneme ait 75 fotoğrafla Balkan Göçü anlatılacak.

Türkiye’nin tek uluslararası fotoğraf festivali Bursa Fotofest 2012; Balkan Göçü’nün 100. yılında, “100. Yılında Balkan Göçü” sergisiyle Türkiye’de daha önce görülmemiş bir projeye imza atacak. 15-21 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde; Selanik Balkan Savaşları Müzesi’nin arşivinden seçilen 75 fotoğraf, Türkiye’nin en çok Balkan göçmen kabul eden bölgesinde, Bursa’da sergilenecek.

Reklam
Reklam

Selanik Balkan Savaşları Müzesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen “100. Yılında Balkan Göçü” sergisi; sadece savaş koşullarına değil, zamanın insanlarına da ışık tutacak. Müzenin arşivinde bulunan binlerce fotoğraf arasından seçilerek Yunanistan’da basılan ve Türkiye’ye gönderilen 75 adet cam negatif sergilenecek. 1912 ile 1918 yılları arasındaki gerçekleri yansıtacak olan bu sergi 15 - 21 Eylül tarihleri arasında dünyanın farklı köşelerinden birçok fotoğraf tutkununu da ağırlayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: