Balkan Kökenli Amerikalı Öğretmenler Ülkelerine Döndü

Ege Balkan Sosyal İktisadi ve Akademik İşbirliği Derneği (EBİAD) ile Balkan Amerikan Federasyonu (FEBA)'nun ortaklaşa...

Ege Balkan Sosyal İktisadi ve Akademik İşbirliği Derneği (EBİAD) ile Balkan Amerikan Federasyonu (FEBA)'nun ortaklaşa düzenlediği "Balkan kökenli Amerikalı Öğretmenlerle Birlikte İngilizce Yaz Kampı" programı sona erdi. İzmir'de Gediz Üniversitesi Seyrek Yerleşkesi'nde yapılan kampa, 400’e yakın misafir katıldı.

Konu hakkında bilgi veren EBSİAD Başkanı Burhan Güneş, "Her sene düzenlediğimiz bu programa katılan İngilizce öğretmenlerimiz, İngilizce öğretirken kendileri de ülkemizi, kültürümüzü ve burada yaşayan hemşehrileri olan sizleri tanıma fırsatı buluyor. Bu yıl Ege Bölgesi'ne İngilizce öğretmek için 85 misafirimiz geldi. Bizler de EBSİAD olarak bu gençlere evsahipliği yaptık. Her yıl düzenleyeceğimiz bu programların katlanarak devam etmesi ümidiyle herkesi selamlıyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Programda duygularını aktaran öğretmenlerden Eldina Kandzetovic ise, "Bu benim son iki yıl içinde Türkiye’ye ikinci gelişim. Çok güzel insanlarla tanıştım ve çok güzel yerleri ziyaret ettim. Türkiye’ye geldikten sonra her şeyi ona göre değerlendiriyorum, yemekleri ve yerleri. Örneğin annem sarmayı yaptığı zaman Türkiye’de yapılan sarmaya benzemiyor diye düşünürüm. Herkese teşekkür etmek istiyorum, özellikle bizi ağırlayanlara. Burada daha önce hissetmediğim duyguları hissettim. Konuşmayı, Türkçe bir cümleye bitirmek istiyorum: Keşke sizinle kalabilseydim." dedi.

Misafirlerden Mashiat Aktar da, "Türkiye’ye ilk defa geldim. Buraya gelmek için ailemi zor ikna ettim. Amerika’da yaşamadığım hayatı, burada sizin sayenizde yaşadım. Ailem Müslüman olduğu halde kendi kültürümüz ve dinimiz hakkında bilmediğim çok şey vardı. Bilmediğim şeyler hakkında bilgi edindim. Buraya gelmeseydim bunları öğrenemezdim ve hayatım ne olurdu hiç bilemezdim. Belki sıradan bir Amerikalı gibi hayatımı devam ettirirdim ama buraya gelip sizin gibi güzel insanlarla tanıştım. O yüzden size ne kadar teşekkür etsem az olur. Size çok teşekkür ediyorum ve umarım tekrar sizinle beraber olurum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: