Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nın Tanıtım Toplantısı Yapıldı

İstanbul'da 23 Şubat'ta yapılacak olan 18. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı yapıldı. Organizasyonda 12...

İstanbul'da 23 Şubat'ta yapılacak olan 18. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı yapıldı. Organizasyonda 12 Balkan ülkesinden toplam 183 sporcunun mücadele edeceği açıklanırken, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile milli atlet Nevin Yanıt iddialı açıklamalar yaptılar.

Yarışların yapılacağı Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, son yarışlarda elde ettikleri başarıyı tekrarlamayı hedeflediklerini söyledi. Milli atlet Nevin Yanıt ise Balkan şampiyonalarını kendini deneme ve ölçme yeri olarak gördüğünü ve iyi derece beklediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda düzenlenecek ve Balkan ülkelerinin oluşturduğu Balkan Atletizm Federasyonları Birliği'ne üye olan Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Hırvatistan, Yunanistan, Moldova, Karadağ, Romanya, Makedonya ve Sırbistan katılacak. Bu ülkelerden 183 sporcunun madalya için mücadele edeceği belirtilirken Türkiye'nin 39 sporcu ile şampiyonada madalya arayacağı belirtildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile milli sporcu Nevin Yanıt'ın katılımıyla yapılan basın toplantısında İstanbullular salona davet edildi. Federasyon başkanı Mehmet Terzi, geçen yıl da Türkiye'de düzenlenen şampiyonanın önemine dikkat çekerek, ''Balkan Atletizm Şampiyonası'nın ikincisini düzenleyeceğiz. 12 balkan ülkesinden 183 atlet yarışacak. Avrupa ve dünya şampiyonaları öncesinde Balkanlı atletler için iyi bir prova olacak. Sporcuların kendilerini son kez deneme fırsatı bulacakları bir şampiyona.'' dedi.

Başkan Terzi, şampiyonaya katılacak 39 Türk sporcunun 20'sinin madalya için, 19'un da tasnif dışı yarışacağını söyledi. Sporcuların çalışmalarını uzun süreden beri sürdürdüğünü de belirten Terzi, "Amacımız son yarışlardaki başarımızı bu şampiyonaya yansıtmak. Balkan Salon Şampiyonaları'nda bugüne kadar 15'i kadınlarda olmak üzere 25 altın madalya kazandık. Tüm branşlarda madalyaya talibiz. Sporcularımıza bu konuda güvenimiz tam.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başkanı Terzi, yoğun bir 2012 yılı yaşadıklarını da belirtirken, 2013 yılının içinde Rusya'da düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası ve Mersin'de gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları'na büyük önem verdiklerini belirtti. Terzi, şampiyonanın organize edileceği organizasyonun Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nun da Türk atletizmi için büyük bir kazanç olduğunu sözlerine ekledi.

Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanmasına kesin gözüyle bakılan Nevin Yanıt ise yaptığı açıklamada, 60 metre engellide yarışacağını ve iyi bir derece beklediğini dile getirdi.

Milli atlet, organizasyondaki yarışın, Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası öncesi kendisi açısından hazırlık yarışı olacağını da ileri sürerek, "Bunun öncesinde Almanya'da kötü bir sonuç ile karşılaştım, diskalifiye oldum. Daha sonra Belçika'ya geçtim ve orada 8.19'luk bir derece elde ettim. Ama bu benim gerçek performansım değil. Balkan Şampiyonası'nda iyi bir derece bekliyorum.'' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: