Balkan Türklerinde Sezgin Engin Yeniden Başkanlığa Seçildi

Çorlu Balkan Türkleri Derneği`nin Olağan Genel Kurulu Çorlu Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Mevcut başkan Sezgin...

Çorlu Balkan Türkleri Derneğinin Olağan Genel Kurulu Çorlu Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Mevcut başkan Sezgin Engin ile Güner Çetinin listelerinin yarıştığı kongrede seçimi Sezgin Engin kazandı.

Çorlu Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongre divan başkanlığına Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı`nın seçilmesi ile başladı. Belediye Düğün Salonunu dolduran dernek üyelerinin saygı duruşunda bulunmasının ardından kürsüye gelerek faaliyet raporunu okuyan dernek başkanı Sezgin Engin geride kalan dönemde yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

En önemli çalışma olarak Avrupa Kültür Koridoru Çorlu - Sakar Projesini gösteren Engin, Çorlu`ya Balkan Kültür Merkezi kazandırmak için kolları sıvadıklarını da söyledi. Projelerinin hazır olduğunu kaydeden Engin bu konuda çalışmalara kısa sürede başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından yapılan seçime bin 159 kongreye kayıtlı üyesi bulunan Çorlu Balkan Türkleri Derneği`nin 964 üyesi katıldı. 3 oyun boş çıktığı seçimde Sezgin Engin başkanlığındaki mavi liste 576, Güner Çetin başkanlığındaki beyaz liste ise 375 oy aldı.

8 yıldır Çorlu Balkan Türkleri Derneği`nin başkanlığını yürüten ve 3 yıl için daha bu göreve seçilen Sezgin Engin başkanlığındaki yeni yönetimde Cenan Dönmez, Hasan Ergün, Hilmi Ökmen, Gürsel Mümtaz, Nasibin Kaya, Sevdiye Kulaoğlu, Şerafettin Ayyıldız, Nercan Demirkol, Metin Arda, Gürol Ergül yer aldılar. Derneğin denetim kurulunda Ali Bilgin, İsmail Uslu ve Yahya Mutlu yer alırken, disiplin kurulunda ise Sunay Çolakoğlu, Beynur Özgür ve Mustafa Onbaşı yer aldılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: