Balkanlar'da Arapça Yarışması Heyecanı

Arapça Eğitimine çok önem veren Sırbistan'ın Sancak Bölgesi, iletişim dilinin İngilizce değil Arapça olmasını istiyor.

Arapça Eğitimine çok önem veren Sırbistan'ın Sancak Bölgesi, iletişim dilinin İngilizce değil Arapça olmasını istiyor.

Balkanlarda Uluslarası Arapça Yarışmaları heyecanı sürüyor. Sırbistan'ın Sancak bölgesinin merkezi olan Novi Pazar (Yeni Pazar) şehrinde çeşitli temaslarda bulunan 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları Koordinasyon Kurulu üyesi ve uluslararası ilişkiler koordinatörü Murat Daoudov, yarışmalara katılacak olan İsa Beg Medresesini ziyaret etti.

Okul müdürü ve aynı zamanda Sancak Müslümanları Meşihatı (Diyaneti) Başkan Yardımcısı Reşad Plojovic Arap dilinin geliştirilmesine yönelik böyle bir projenin Türkiye'nin öncülüğünde başlatılmış olmasından dolayı mutlu ve duygulu olduklarını söyledi. Osmanlı Devleti'nin sancaklarından günümüze dek adını muhafaza eden tek "sancak" olduklarını anlatan Reşad Plojovic, Türkiye ve İslam dünyası ile olan ilişkilerin Sancaklılar için çok önemli olduğunu anlattı.

Reklam
Reklam

Daha sonra Novi Pazar İlahiyat Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Almir Pramenkovic ile görüşen Murat Daoudov, imam-hatip liseleri arasında yürütülen Arapça yarışmalarının yanı sıra, üniversite öğrencileri arasında da bir yarışmanın planlandığını anlattı. Bu müjdeye sevinen ve fakülte olarak sürece katkı yapmaktan şeref duyacaklarını ifade eden Dekan Pramenkovic,"Türkiye'den bir ziyaretçinin geleceğini duyduğumda, İngilizce konuşmaya hazırlanmıştım. Zira, ne yazık ki, Türkiye'den gelenlerle bugüne kadar hep

İngilizce anlaşmak zorunda kaldık. Oysa şimdi misafir ile Arapça sohbet etmek güzel bir sürpriz oldu. Ümit ederiz ki gelecekte medeniyetimizin ortak dilini aramızda rahatlıkla konuşabiliriz" dedi.

Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi'ni ziyaret eden Murat Daoudov, Rektör Prof.Dr. Mevlud Dudic ve Genel Sekreteri Nusret Nicevic ile görüştü.

Son olarak Sancak Müftüsü Muamer Zukorlic ile görüşen Murat Daoudov, Arapça Yarışmaları hakkında bilgi verdi. Müftü Muamer Zukorlic, Türkiye ile tarihi bağların son derece önemli olduğunu belirterek, yarışmalar sayesinde Sancaklı öğrencilerle Türkiye'deki yaşıtları arasında yakın ilişkilerin kurulacak olmalarının kendileri için en önemli kazanım olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Daoudov, "Balkanlar'daki Türkiye'nin biraz da yetim çocuğu gibiyiz. Bir zamanlar bizleri bırakıp giden Türklerin bize tekrar sahip çıkmalarını bekliyoruz. Sırpların yaşadıkları bölgelerle bile sanki bizden daha fazla ilişkilerin kurulduğu izlenimi var. Osmanlıların adını günümüze dek taşına tek Sancak olarak bunu anlayamıyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: