Balkanlardan Omü’ye Ziyaret

Selanik’in Aristotales Üniversitesi Pedagoji Bölümü’nde okuyan 11 Batı Trakyalı öğrenci dil eğitimi için Samsun Ondokuz...

Selanik’in Aristotales Üniversitesi Pedagoji Bölümü’nde okuyan 11 Batı Trakyalı öğrenci dil eğitimi için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) geldiler.

Konuk öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’ı makamında ziyaret ettiler. Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği organizasyonu ile Samsun’a gelen öğrenciler 1.5 hafta boyunca OMÜ’de eğitim alacaklar. Konuyla ilgili bilgi veren Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, “Batı Trakyalı öğrenciler 1,5 hafta boyunca 62 saatlik bir eğitim alacaklar. Eğitimde; Türk dili ve tarihi ile öğretmenlik formasyonu çerçevesinde ölçme değerlendirme ve iletişim becerileri dersleri yer alacak. 62 saatin sonunda öğrencilere katılım belgesi vereceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise yaptığı konuşmada, “Bize son 3 yıldır yurt dışından eğitim almak için öğrenciler geliyor. Bu durumdan son derece memnunuz. Şu anda 850 yabancı uyruklu öğrencimiz üniversitemizde eğitim almakta. Hedefimiz bu sayıyı 1.500 yapmaktır” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan öğrencilere üniversite anısına çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyarette Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Başkanı Salih Meriç de bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: