Balkanlıoğlu: Çevreye duyarlı nesillerin yetişmesi gelecek için umut verici

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gün geçtikçe çevreye duyarlı nesillerin yetişmesinin gelecek için umut verici olduğunu...

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gün geçtikçe çevreye duyarlı nesillerin yetişmesinin gelecek için umut verici olduğunu bildirdi.
Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında İl Çevre ve Orman Müdürü Rahmi Bayrak, Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü Mehmet Durak ile Kültür ve Semt Evi izcileri, Vali Bankanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Balkanlıoğlu, Çevre Müdürlüğü’nün amacının, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının teminatı olan saygın ve öncü bir kurum olmak olduğunu söyledi. Çevrenin bir eğitim meselesi olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, “Ancak bu sadece bir bakanlığın, tek başına bir kurumun başarabileceği bir iş değildir. Bu açıdan önce kendimizi sonra çevremizdekileri mutlak suretle çevre koruma bilincine eriştirme görevi bizlerindir.” dedi.
Afyonkarahisarlıların çevre, doğa ve ormana çok duyarlı vatandaşlar olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, “Halkımızın gayretleri sayesinde Afyonkarahisar’daki yüzde 15 olan orman varlığı yüzde 25’lere kadar çıktı. İnsan olarak her şeyi üretebilir, geliştirebilir, teknolojiyi üretebiliriz. Ama bir zerre tanesi kadar toprak üretemeyiz. Toprağımıza, çevremize, ormanımıza, havamıza, suyumuza sahip çıkmalıyız. Bu konuda Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu gerekli desteği veriyor. Çevresel açıdan tüm hizmetleri alıyoruz. Fabrikalarımız var, kazanıyorlar ama çevreyi kirletmiyorlar. Yaz aylarında pikniklerde ateş yakmamalıyız, piknikten sonra çöplerimizi toplamalı ve çöp alanlarına atmalıyız. Çevre kirliliğinde sınır yoktur. Bu konuda bütün vatandaşlarımız daha dikkatli olmalıdırlar.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz