Balkansiad Başkanı Naci Şahin:

BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, Avrupa'dan gelen ekonomik sinyallerin iyi olmadığını söyledi.

BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, Avrupa'dan gelen ekonomik sinyallerin iyi olmadığını söyledi.

İngiltere'den gelen ikinci resesyon haberi ve Euro bölgesinin hala belirsizliğini koruyan borç krizi "bundan sonra ne olacak" sorusunun daha çok tekrarlanmasına yol açıyor. BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, bu sabah açıklanan resmi rakamlara göre yılın iki çeyreğinde üst üste küçülen İngiltere ekonomisinin son küresel mali krizin patlak vermesinden bu yana ikinci kez resmen resesyona girmesinin hayra alamet olmadığını ifade etti. Şahin, "Avrupa'nın finans omurgası ve para politikaları Londra merkezlidir. Hala ve her şeye rağmen dünyanın en güçlü borsası da İngiltere'de. Fakat bu son resesyon haberi tedirgin etti" dedi.

Reklam
Reklam

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Euro bölgesinde kamu borçlarından kaynaklanan krize hala bir çözüm bulamadı. Yunanistan bardakta bir damla suydu. Fakat İspanya krizden bu kadar kolay çıkamayacak gibi görünüyor. Merkel ve Sarkozy arasındaki pazarlıklar da sonuçsuz kaldı. Almanya artık kendi ekonomisinin yara almasını istemiyor. Bu da önümüzdeki dönemde Avrupa ekonomilerinin küçülmesini gündeme getirebilir. Böyle bir ihtimal umarım en büyük ihracat hareketimizi oluşturan Avrupa'nın ülkemizde yeni bir krize zemin hazırlamaz".

Şahin, Merkez Bankası'ndan gelen "mali sektörden kaynaklanan durgunluklar enflasyon üzerinde olumsuz etkiler yapıyor" yorumunun da yerinde olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: