''Balkon'' Erdoğan'a hazır

AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yapması beklenen ''balkon''da hazırlıklar tamamlandı.

ANKARA (ANKA) - AKP Genel Merkezi'nde sabah saatlerinden itibaren başlatılan çalışmalar tamamlandı. Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın makam katında seçim sonuçlarını takip edeceği genel merkezde Erdoğan'ın balkon konuşması için de hazırlıklar yapıldı.

Balkona ''Milletimiz kazandı, demokrasi kazandı. Teşekkürler Türkiye'' şeklinde yazılar asıldı.

AKP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarının takibi için gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında bir koordinasyon merkezi oluşturuldu. Parti yöneticilerinin seçim sonuçlarını takibi için oluşturulan merkezin yanı sıra parti binasının giriş katı da basın mensuplarına ayrıldı. Kurulan masalar ve televizyonlar üzerinden seçim sonuçları takip edilebilirken, internet sistemi de yine seçim sonuçlarını duyuracak basın mensuplarının kullanımına açıldı.

Reklam
Reklam

Partinin içi kadar dışında da hummalı bir hazırlık gün boyu sürdü. Partinin arka giriş kapısının olduğu bölüm demir bariyerlerle kapatılırken, giriş çıkışlar yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştiriliyor. Seçim sonuçlarının ardından Genel Başkan Erdoğan'ın Balkon konuşmasını gerçekleştireceği alana "Demokrasi kazandı, milletimiz kazandı" yazılı stickerlar yapıştırılırken, yazıların üzeri siyah bezlerle kapatıldı. Konuşmanın ve seçim sonuçlarının parti binası önünde bekleyen partililere ilanı için de 3 tane dev ekran ve ses sistemleri kuruldu.

-YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI-

Partide hazırlıkların bir aşaması da güvenlik alanında gerçekleştirildi. Çevik Kuvvete bağlı emniyet ekipleri demir bariyerlerle çevrilen parti binası önünde önlemler alırken, basın mensuplarının teknik ekipmanları ve çantaları da özel eğitimli köpekler tarafından arandı. Öte yandan oyunu seçim bölgesi olan İstanbul'dan kullanan Başbakan Erdoğan'ın Ankara'ya genel merkeze gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Erdoğan'ın seçim sonuçlarını genel merkezin 8'nci katında bulunan makam odasında izleyeceği belirtildi.

Reklam
Reklam