Balkondan Düşen Çocuğun Ölümüne Ilişkin Dava

Zonguldak'ta, 2 yıl önce balkondan düşürerek 1 yaşındaki yeğeninin ölümüne neden olan Abdullah Ö'nün yargılanmasına başlandı.

Zonguldak'ta, 2 yıl önce balkondan düşürerek 1 yaşındaki yeğeninin ölümüne neden olan Abdullah Ö'nün yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, 22 Temmuz 2011'de Kapuz mahallesindeki evlerinin balkonunda oynadığı sırada yaklaşık 4 metre yükseklikten düşerek yaşamını yitiren Poyraz Lermioğlu'nu öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan Abdullah Ö ile ölen çocuğun annesi Yeşim Kahveci ve avukatlar katıldı.

Abdullah Ö, mahkemede verdiği ifadesinde, yeğeniyle balkonda oynadığı sırada Poyraz'ın birden hareket ettiğini öne sürerek, "Birden elimden çıkıverdi. Bu yüzden vicdan azabı duyuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Poyraz Lermioğlu'nun annesi Yeşim Kahveci de hafta sonları kız kardeşinin yanına gittiğini belirterek, "Eniştem çocukla oynuyordu. Böyle bir şey olmuyordu. O gün, bir süre sonra yeğenim Öznur, çocuğu sordu. Balkona baktım. Çocuğu yerde buldum. Eniştem şizofreni ilacı kullandığı için bizimle konuşmuyordu. Eniştemin böyle bir olayı kasten yapacağını düşünmüyorum. Daha önce bana ve oğluma karşı herhangi olumsuz bir davranışı yoktu. Eniştemden şikayetçi değilim" diye konuştu.

Anne Kahveci, Mahkeme Başkanı Ahmet Gürbüz'ün, polisteki ifadesinde şikayetçi olduğunu hatırlatması üzerine "Ben başından beri şikayetçi değildim. O zaman cenazem vardı, acele ediyordum. İfademi okumadan imzaladım. Eniştem şizofren ilacı alıyor. Hem bana hem çocuğuma karşı kötü bir davranışı yoktu. O yüzden şikayetçi değilim. Eniştem çocuğumu kucağımdan kızgınlıkla almadı. Bebeğim ağlamıyordu. Kısa süre sonra balkona çıkıp baktığımızda bebek düşmüştü" şeklinde cevapladı.

Sanık avukatı, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun Abdullah Ö. hakkında cezai ehliyetinin tam olduğu yönündeki rapora itiraz ederek yeni rapor alınmasını talep etti.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti, Poyraz Lermioğlu'nun Yalova'da oturan babası Coşkun Lermioğlu'na, çocuğunun ölümüyle ilgili şikayetçi olup olmadığının öğrenilmesi için yazı yazılmasına karar verdi.

Duruşma 9 Nisan'a ertelendi.

22 Temmuz 2011 tarihinde bir süredir eşinden ayrı yaşayan Yeşim Kahveci (27), Kapuz mahallesindeki kız kardeşi G.Ö'nün evine misafirliğe gitmiş, kız kardeşinin eşi Abdullah Ö, birinci kattaki evlerinin balkonunda Yeşim Şuküfe Kahveci'nin oğlu Poyraz ile oynadığı sırada çocuk yaklaşık 4 metre yükseklikten düşmüş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Gözaltına alınan enişte Abdullah Ö, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Abdullah Ö, bir üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: