Balkondan Gelen Tehlike

Binaların balkonları arasına yapılan yangın merdivenleri hırsızlara davetiye çıkarıyor.4 kattan daha yüksek binalarda mecburi olan...

Binaların balkonları arasına yapılan yangın merdivenleri hırsızlara davetiye çıkarıyor.

4 kattan daha yüksek binalarda mecburi olan yangın merdivenleri, estetik kaygılarla fonksiyonundan uzak yapılınca hırsızlara davetiye çıkarıyor. Balkonlardan geçen yangın merdivenleri, yangın anında kaçışı kolaylaştıracağı gibi, binaya tırmanmak isteyenlere de kolaylık sağlıyor. Özellikle binaların yola bakmayan, ters cephelerine yapılan yangın merdivenlerinin, evlere girmek için en kolay yöntem olduğuna dikkat çeken yetkililer, vatandaşları bu konularda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Reklam
Reklam

Hırsızlık olaylarına karşı önleyici tedbir başlatan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu kez de hatalı yangın merdivenlerini takibe aldı. Mahalle polisleri aracılığıyla apartmanları tek tek dolaşıp hatalı yapılan yangın merdivenlerini tespit etmeye çalışan ekipler, daha sonra bu binalarda yaşayan vatandaşlara nasıl korunacakları konusunda bilgiler verecek.

Binalardaki yangın merdivenlerinin, üst katlara tırmanabilmek için en kolay yöntem olduğuna dikkat çeken Emniyet yetkilileri, “Yangın merdivenleri için binaların apartman boşluğuna kapı yapılması en uygunu. Ancak bazı sebeplerle bu merdivenlerin giriş-çıkışları direk konutların içine yapılabiliyor. Bu durum da hırsızlık tehlikesini beraberinde getiriyor. Özellikle yaz mevsiminde, evi havalandırmak için kapı ve pencerelerin de açık bırakılması, hırsızlara adeta davetiye çıkarıyor. Yangın merdivenlerinin direk eve bağlantılı olduğu apartmanları tespit ediyoruz. Daha sonra burada yaşayan ev sahiplerini uyarıp, özellikle bu merdivenlere yakın olan balkon kapı ve pencerelerini muhakkak kilitlemeleri, mümkünse içeriden ek kilit yapmalarını isteyeceğiz” dediler.

Reklam
Reklam

Dikkatlerden kaçan en önemli konulardan birisinin de balkon altlarına park edilen araçlar olduğunu belirten polisler, “Araçları güneşten korumak veya göz önünde bulunmasını sağlamak amacıyla balkon altına park etmek de çok sakıncalı. Belki otomobili koruyabilir, ama aracın üzerine basıp balkona ulaşmayı kolaylaştırır. Bu konuda da vatandaşlarımızı uyarıyoruz” dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: