Balkonunu bahçe yaptı, nar yetiştiriyor

Ankara’nın Polatlı ilçesinde, evinin balkonunu bahçe yapan bir vatandaş Bozkır'ın ortasında nar yetiştiriyor. Özellikle Akdeniz...

Ankara’nın Polatlı ilçesinde, evinin balkonunu bahçe yapan bir vatandaş Bozkır'ın ortasında nar yetiştiriyor. Özellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetiştirilen narı İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştiren Oğuz Tanrıverdi, 3 yıldır balkonundaki saksıda nar yetiştiriyor.
Tanrıverdi, Nar’ın yanı sıra, elma, ayva, hünnap gibi meyve ve sebzeleri de balkonundaki saksılarda yetiştiriyor. Sebze ve meyvelerin yetişmesine katkı sağlayan kelebek ve arı gibi hayvanların balkona giremediği için tozlama konusunda sıkıntı yaşan Oğuz Tanrıverdi, bunun için ilginç bir yöntem bulmuş. Tanrıverdi, kulak temizleme çöpü ile sebze ve meyvelerin çiçeklerini tozlayarak ürünlerin yetişmesini sağlıyor.
4 yıl önce balkonunu cam ile kapattıktan sonra burada sebze ve meyve yetiştirebileceğinin araştırmasını yaptığını anlatan Oğuz Tanrıverdi, özellikle nar meyvesini de sevdiği için nar fidanı getirmiş.
Tanrıverdi, balkonunda saksıya diktiği fidanların ilk yıl sadece çiçek olduğunu, ikinci yıl birkaç tane meyve verdiğini, bu yıl ise çok miktarda meyve aldığını ifade ediyor.
Nar’ın, İç Anadolu Bölgesi'nde yetişmeyeceğini belirten Oğuz Tanrıverdi, “Sıcaklar kışın eksi 20 derecelere kadar düştüğü için bu bölgede nar pek fazla yetişmez. Ama balkon camla kapalı olduğu için ve az da olsa güneş aldığı için içerdeki sıcak eksilere düşmüyor ve narın yetişmesine imkan sağlıyor. Sadece nar değil, elma, ayva, hünnap, nektarin gibi ürünleri de yetiştiriyorum. Meyvenin yanı sıra domates, biber gibi sebze ürünlerini de balkonda yetiştiriyorum.” diye konuştu.
Balkon’da yetiştirdiği sebzeleri, çok olmadığı için sadece misafirlerine ikram ettiğini söyleyen Oğuz Tanrıverdi, “Balkonda yetiştirdiğimiz sebzeleri turşu da yapıyoruz. Biber fidanları kışın soğukta öldürülmezse, gelecek yıl aynı fidan üzerinden tekrar ürün verebiliyor.” dedi.

Reklam
Reklam

BODUR ELMA AĞACI YENİDEN ÇİÇEK AÇTI
Oğuz Tanrıverdi’nin, balkonundaki saksıda yetiştirdiği bodur elma ağacı yeniden çiçek açtı. Elma ağacının bir dalı yaprak döküp kururken, diğer ağacı tekrardan çiçek açmaya başladı. Sonbahar mevsiminde ağacın çiçek açması Oğuz Tanrıverdi’yi de şaşırtmış.
Tanrıverdi, ağaç balkonda yetiştiği için mevsim değişikliğini fark edemediğini ve bir tarafı kururken, diğer tarafının çiçek açtığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz