Ballıbağ köyü cami ibadete açıldı

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Ballıbağ köyünde yaptırılan cami, kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı törenle ibadete...

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Ballıbağ köyünde yaptırılan cami, kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı törenle ibadete açıldı.

Ballıbağ köyündeki törene, Törene Tokat Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyit Aslan, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, Erbaa Kaymakam Erdal Çakır, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, daire amirleri ve köylüler ve vatandaşlar katıldı. Ballıbağ Köyü Camii Yaptırma Derneği ve köylülerin katkılarıyla yaptırılan camiinin açılışı nedeniyle düzenlenen tören, iki din görevlisinin camideki ilk ezanı birlikte okumasıyla başladı.

Reklam
Reklam

Açılışta konuşan Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, camilerin öneminden bahsetti. Koçak, “İnsanları birleştiren zengin-fakir, amir-memur, işçi-işveren fark etmeksizin herkesi aynı yerde ve aynı safta birleştiren tek yerdir. Bunun için çok önemlidir. Köyümüze camimiz hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Ballıbağ köyünde doğduğunu hatırlatarak, köyde yaşadığı dönemdeki bir anısını paylaştı. Aslan, "Böyle güzel bir camiyi köyüme kazandıran ve camiyi hizmete açan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz ise camilerin insan hayatında önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. İçinde bulunulan haftanın Kutlu Doğum Haftası olduğunu ve böyle anlamlı bir haftada açılış yapmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu ifade etti.

Açılış töreni öğle namazının kılınması ve yapılan ikramlarla son buldu. Toplam 340 bin liraya mal olan camide 400 kişinin aynı anda ibadet edebileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz