Ballıdağ’a Yeni Proje Hazırlanıyor

Kastamonu’nun Daday ilçesinde 6 yıldır atıl durumda bulunan Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Sanatoryumu binası için yeni...

Kastamonu’nun Daday ilçesinde 6 yıldır atıl durumda bulunan Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Sanatoryumu binası için yeni proje hazırlandığı bildirildi.

Kastamonu’nun Daday ilçesinde yer alan ve yıllarca tüm Türkiye’ye şifa dağıtan Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Sanatoryumu 2007 yılında kapandı. Mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğüne ait 50 bin metrekarelik orman sahası içerinde yer alan 10 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip Ballıdağ Hastanesi, 2008 yılında Hacettepe Üniversitesine 29 yıllığına kiralandı. Fakat Hacettepe Üniversitesinin çeşitli sorunlardan dolayı geçen sürede bir çalışma başlatmadı ve yatırım fikrinden vazgeçerek bina ve alanı Orman Genel Müdürlüğüne iade kararı aldı.

Reklam
Reklam

Daday AK Parti İlçe Başkanı Yrd. Ecz. Hüseyin Demir, yıllardır ilçenin canlılık kazandıran en büyük kuruluşunun Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Sanatoryumunun 2007 yılında kapanmasıyla birlikte ilçenin adeta can damarının kesildiğini söyledi. Ballıdağ Hastanesinin kapatılmasıyla birlikte ilçede büyük bir durgunluk oluştuğunu vurgulayan Demir, bununla birlikte göç olaylarının daha da artmasını tetiklediğini kaydetti. 2008 yılında binanın Hacettepe Üniversitesine 29 yıllığına kiralanmasıyla halka büyük bir sevince yol açmasına rağmen ilerleyen süreçte Hacettepe Üniversitesinin yatırımdan vazgeçmesi Dadaylıları kat ve kat üzüntüye bıraktığını ifade etti.

Daday AK Parti İlçe Teşkilatı olarak her zaman öncelikleri olan Ballıdağ Hastane binasının faaliyete geçirilmesi olduğunu aktaran Demir, “Geçen hafta Ankara Bilge Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Genel Koordinatör Osman Tekin hocamla bu konuda görüşme yaptım. Ankara Bilge Üniversitesi ülkemizin sağlık, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda ihtiyaçlarını karşılayacak hedefler saptamış ve mevcut yetişmiş insan potansiyeli ile ülkemizin temel sorunlarını çözmeye odaklanmış, ülke için gerekli projeleri hayata geçirmeyi hedefleyen bir vakıf üniversitesidir. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde planlanan 10 tane büyük projesi olan üniversiteye Bilgeler köyü Geriatri ve Rehabilitasyon Merkezi projesi için Ballıdağ Hastane binamızı teklif ettim. İlçemiz doğa güzelliğimiz ve hastane binamız hakkında bilgiler verdim. Olumlu karşıladı ve Aralık ayında ziyaret edeceklerini söyledi. İnşallah bu projeyi burada uygulayarak milyonluk değere sahip hastane binamızı atıl durumdan kurtararak ilimize ilçemize halkımıza büyük faydalar sağlayacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: